HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ismét Kolompár Orbán lett az OCÖ elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Március 31    Forrás: Origo


Ez a cikk archív

Kolompár Orbánt 29 igen, 1 nem és 23 tartózkodás mellett választották az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének. A régi-új elnök székfoglalójában kifejezte, a rivális Farkas Flóriánra is számít, aki azonban azt mondta, a választás nem a cigányság, hanem a hatalom akaratát tükrözi.

Hirdetmény

Kolompár Orbán korábbi elnököt választotta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetőjének a szervezet közgyűlése szombati Budapesten tartott alakuló ülésén, Farkas Flórián, a Lungo Drom vezetője 24 szavazatot kapott. Kozák János, az OCÖ előző, március 13-i alakuló közgyűlése által érvénytelenül megválasztott elnöke előzőleg közölte: nem kíván jelölt lenni és Kolompár Orbánt, az MCF vezetőjét jelöli az országos önkormányzat élére.

Kolompár Orbán székfoglaló beszédében széles társadalmi összefogást hirdetett, és kijelentette: az országos önkormányzat közgyűlésének munkájában a Lungo Dromra és Farkas Flóriánra is számít. "Ma nem Kolompár Orbán nyert, hanem a roma társadalom, és ez a nap üzenet minden cigány ember számára, hogy a roma politika bölcsebb lett" - mondta az OCÖ újraválasztott elnöke.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke azt mondta: az alakuló ülésen hozott döntések, így Kolompár Orbán elnökké választása nem a magyarországi cigányság, hanem a hatalom akaratát tükrözi, és Kolompár Orbán a kormányzat segítségével lett elnök. A fideszes parlamenti képviselő semmilyen pozíciót nem kívánt elfogadni, mint mondta, frakciója "semmilyen formában nem kíván együtt dolgozni ezzel az országos önkormányzattal".

Az 53 fős testületben a márciusi voksoláson a Lungo Drom kapott többséget, 28 képviselőt juttattak a grémiumba. Az alakuló ülésen azonban az MCF jelölte elnöknek a Lungo Drom színeiben mandátumot szerzett Kozák Jánost. Így, a képviselő, és fia, ifjabb Kozák János "átállásával" 27-26 arányban a Kolompár Orbán vezette szervezet felé billent a mérleg. A közigazgatási hivatal kedden határozott úgy, hogy az ülést törvénytelenül tartották meg, ezért megismételtették. A hét folyamán két újabb lungo dromos képviselő is az MCF táborát erősítette, így 29 fősre duzzadt az MCF választási szövetség tábora.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián nevében ígértek pénzt, mégsem őt gyanúsítják vesztegetéssel

  • Józsefváros vezetése akadályozza a kerületi roma kampányt

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt