2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Tony Lakatos és barátai dzsesszkoncertje a Zeneakadémián
2007. 03. 30. 00:00

Tony Lakatos zenész barátaival lép fel Budapesten, a Zeneakadémia nagytermében hétfőn este.

A tenor- és szopránszaxofonon játszó Tony Lakatos Budapesten tanult, de már 1982 óta Németországban él, az utóbbi másfél évtizedben a frankfurti rádió big bandjének szólistája.

Tony Lakatos az első magyar zenész, aki bejutott az amerikai zenei rádiók népszerűségi összesített listájának élmezőnyébe: The News című CD-je a negyedik volt a listán.

Tony Lakatos eddig megjelent lemezein többnyire saját szerzeményeit játssza. A dzsessz-rock egyik legnagyobb alakjával, az amerikai Randy Brecker trombitaművésszel készítette a Generation X című albumot. Legújabb CD-jén George Mraz bőgőssel, Adam Nussbaum dobossal és Jimmy Scott énekessel együtt zenél.

Dusko Gojkovich koncertezett már Snétberger Ferenccel. Korábban Louis Armstrong, Miles Davis, Dizzy Gillespie, Chet Baker, Maynard Ferguson és Kenny Clarke partnere volt.

Joe Gallardo az Északnémet Rádió Zenekarának első számú harsonása. Jörg Reiter zongorista nemcsak dzsesszt, hanem musicalt és popzenét is játszik. 1993 óta a Mannheim-Heidelbergi Állami Zenefőiskolán dzsessz és könnyűzene szakon tanít, zongora és zenekarvezetői szakon.

A nagybőgős Szandai Mátyás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Járdányi Gergely növendékeként diplomázott. 1996-tól a Dresch Quartet tagjaként olyan neves külföldi muzsikusokkal játszott, mint Archie Shepp, David Murray, Herbie Mann, Chico Freeman, Rosario Guilani, Charlie Mariano.

A dob szekcióban Balázs Elemér ül a koncerten, aki rendszeresen játszott Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, később Pege Aladárral. Állandó tagja Vukán György együttesének, a Creative Art Ensemble triónak. Vezeti a Balázs Elemér Groupot, amely az Around The World című albummal debütált 2002-ben.