HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Makai István: Az országos listavezetők folytassanak nyílt, szakmai vitát

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Február 27    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Programorientált együttműködést szeretne a roma szervezetek között a március 4-i országos és területi kisebbségi önkormányzati választások után Makai István, a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke. A fővárosi cigány önkormányzati választáson esélyesnek tartott RPT-MCDSZ koalíció listavezetője szerint véget kell vetni a kiszorítás és a sárdobálás politikájának.

Hirdetmény

A politikus a RomNetnek adott nyilatkozatában elmondta azt is: nemcsak kívánatosnak, de szükségesnek is tartja, hogy Kolompár Orbán, az MCF Választási Szövetség és Farkas Flórián, a Lungo Drom Koalíció elnökjelöltje nyilvános, szakmai vitában fejtsék ki javaslataikat a cigány kisebbségi önkormányzatiság és a roma érdekképviselet jövőjéről.

"A főváros politikai és kulturális szempontból is stratégiai jelentőségű" - mondta a RomNetnek Makai István, az RPT-MCDSZ koalíció listavezetője, aki szerint nem ismétlődhet meg az elmúlt esztendőkben tapasztalt szembenállás a Fővárosi Cigány Önkormányzat és az Országos Cigány Önkormányzat között.

A roma politikus úgy látja, bárki is legyen az OCÖ következő elnöke, az országos önkormányzati választásokat megnyerő szervezettel olyan együttműködést kell kialakítani, amely elsősorban a programokra, és nem a személyi viszonyokra épül.

"Újfajta politikai kultúrára, és személyeskedések, rágalmak helyett pezsgő, szakmai vitákra van szüksége a magyarországi cigány közéletnek" - hangsúlyozta Makai, aki új stílust és hangvételt szeretne meghonosítani a szerinte "gyenge teljesítményt" nyújtó FCÖ-ben is.

A Roma Polgári Tömörülés elnöke úgy véli: az OCÖ választáson listát állító szervezeteknek is komoly felelősségük van abban, hogy a roma érdekképviselet történetében ne ismétlődjenek meg az elmúlt tizenkét év kudarcai.

"Az a felelősség, amit mi kaptunk a cigány emberek felhatalmazása alapján, rólunk, cigány emberekről - és nem politikusokról - kell szóljon. Programok, feladatok végrehajtásáról; arról, hogy bele tudunk szólni saját sorsunk alakításába" - fejtette ki Makai, és hozzátette: az MCF és a Lungo Drom elnökjelöltjének mielőbb meg kell vitatnia szakmai programját a széles nyilvánosság előtt.

"Nemcsak kívánatosnak, de szükségesnek is tartjuk, hogy Kolompár Orbán és Farkas Flórián álljanak ki, és egy nyilvános, szakmai vitában érveljenek programjaik mellett, ezzel elősegítve az ötezer kisebbségi önkormányzati képviselő döntését március 4-én" - mondta az RPT vezetője.

Makai István a RomNet kérdésére válaszolva elmondta: még nem ismeri részletesen egyik szervezet választási programját sem, ugyanakkor bízik abban, hogy a listavezetők képesek lesznek higgadt, és meggyőző párbeszédet folytatni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt