HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Makai István: Az országos listavezetők folytassanak nyílt, szakmai vitát

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Február 27    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Programorientált együttműködést szeretne a roma szervezetek között a március 4-i országos és területi kisebbségi önkormányzati választások után Makai István, a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke. A fővárosi cigány önkormányzati választáson esélyesnek tartott RPT-MCDSZ koalíció listavezetője szerint véget kell vetni a kiszorítás és a sárdobálás politikájának.

Hirdetmény

A politikus a RomNetnek adott nyilatkozatában elmondta azt is: nemcsak kívánatosnak, de szükségesnek is tartja, hogy Kolompár Orbán, az MCF Választási Szövetség és Farkas Flórián, a Lungo Drom Koalíció elnökjelöltje nyilvános, szakmai vitában fejtsék ki javaslataikat a cigány kisebbségi önkormányzatiság és a roma érdekképviselet jövőjéről.

"A főváros politikai és kulturális szempontból is stratégiai jelentőségű" - mondta a RomNetnek Makai István, az RPT-MCDSZ koalíció listavezetője, aki szerint nem ismétlődhet meg az elmúlt esztendőkben tapasztalt szembenállás a Fővárosi Cigány Önkormányzat és az Országos Cigány Önkormányzat között.

A roma politikus úgy látja, bárki is legyen az OCÖ következő elnöke, az országos önkormányzati választásokat megnyerő szervezettel olyan együttműködést kell kialakítani, amely elsősorban a programokra, és nem a személyi viszonyokra épül.

"Újfajta politikai kultúrára, és személyeskedések, rágalmak helyett pezsgő, szakmai vitákra van szüksége a magyarországi cigány közéletnek" - hangsúlyozta Makai, aki új stílust és hangvételt szeretne meghonosítani a szerinte "gyenge teljesítményt" nyújtó FCÖ-ben is.

A Roma Polgári Tömörülés elnöke úgy véli: az OCÖ választáson listát állító szervezeteknek is komoly felelősségük van abban, hogy a roma érdekképviselet történetében ne ismétlődjenek meg az elmúlt tizenkét év kudarcai.

"Az a felelősség, amit mi kaptunk a cigány emberek felhatalmazása alapján, rólunk, cigány emberekről - és nem politikusokról - kell szóljon. Programok, feladatok végrehajtásáról; arról, hogy bele tudunk szólni saját sorsunk alakításába" - fejtette ki Makai, és hozzátette: az MCF és a Lungo Drom elnökjelöltjének mielőbb meg kell vitatnia szakmai programját a széles nyilvánosság előtt.

"Nemcsak kívánatosnak, de szükségesnek is tartjuk, hogy Kolompár Orbán és Farkas Flórián álljanak ki, és egy nyilvános, szakmai vitában érveljenek programjaik mellett, ezzel elősegítve az ötezer kisebbségi önkormányzati képviselő döntését március 4-én" - mondta az RPT vezetője.

Makai István a RomNet kérdésére válaszolva elmondta: még nem ismeri részletesen egyik szervezet választási programját sem, ugyanakkor bízik abban, hogy a listavezetők képesek lesznek higgadt, és meggyőző párbeszédet folytatni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt