2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Indokolatlannak tartja a körömi CKÖ elnöke a fokozott rendőri jelenlétet
2007. 02. 27. 00:00

Szombat éjjel egy autós késő vette észre a Berzék és Sajóhidvég közötti úton kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosokat, és a két biciklis közül az egyiket halálra gázolta.

Szombat éjjel egy autós késő vette észre a Berzék és Sajóhidvég közötti úton kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosokat, és a két biciklis közül az egyiket halálra gázolta, míg a másik az árokba tudott ugrani.

A megyei rendőrségi szóvivő szerint az áldozat rokonai fenyegetően léptek fel a gépkocsi vezetőjével szemben, ezért megelőzési jelleggel, a nyugalom fenntartása miatt rendelték el a fokozott jelenlétet a faluban, és azt mindaddig fenntartják, amíg azt indokoltnak találják.

Kompoltiné Jakab Ilona ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nincs lincshangulat Körömben, a tavaly októberben Olaszliszkán történtekkel semmiféle párhuzamot nem lehet vonni.

A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott: nincs lincshangulat, a településen nyugalom van, a gázoló autóssal szemben sem léptek fel agresszívan.

Rontó Tibor hozzátette: indokolatlannak tartják, hogy a településen öt-hat járőrautó cirkáljon, mert azt "mesterséges feszültséggerjesztésnek" tartják.

Megjegyezte, hogy a roma származású áldozat és a nem roma gázoló fiatalember között jó viszony volt, amit az is bizonyít, hogy a balesetet megelőzően közösen fogyasztottak italt, és beszélgettek a szomszédos falu egyik kocsmájában. A településen uralkodó nyugalomról árulkodik az is, hogy hétfőn a falu italboltjában együtt poharazgattak a gázoló autót vezető fiú apjával az áldozat rokonai és más helyi romák.

"A romák és nem romák között nincs harag, az autót vezető férfi ellen sem akar senki bosszút állni" - jelentette ki Rontó Tibor. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke részvétét fejezte ki a családnak, és közölte: a hét gyermekes családapa temetési költségéhez 100 ezer forinttal járul hozzá az OCÖ, melyet csütörtökig eljuttatnak a hozzátartozóknak. Kolompár Orbán sajnálatosnak nevezte, hogy az utóbbi hónapokban történt baleseteket, amelyekben romák is érintettek, Olaszliszkával próbálnak összefüggésbe hozni, illetve összemosni.