HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Indokolatlannak tartja a körömi CKÖ elnöke a fokozott rendőri jelenlétet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Február 27    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Nincs lincshangulat, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Köröm községben a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) elnöke indokolatlannak tartja a fokozott a rendőri jelenlétet, amit azért rendeltek el, mert egy helybéli férfi autójával egy ugyancsak helybéli kerékpárost gázolt halálra még szombat este. Erről Rontó Tibor hétfő délután beszélt az MTI-nek. Az Országos Cigány Önkormányzat 100 ezer forinttal járul hozzá a temetési költségekhez.

Hirdetmény

Szombat éjjel egy autós késő vette észre a Berzék és Sajóhidvég közötti úton kivilágítatlanul közlekedő kerékpárosokat, és a két biciklis közül az egyiket halálra gázolta, míg a másik az árokba tudott ugrani.

A megyei rendőrségi szóvivő szerint az áldozat rokonai fenyegetően léptek fel a gépkocsi vezetőjével szemben, ezért megelőzési jelleggel, a nyugalom fenntartása miatt rendelték el a fokozott jelenlétet a faluban, és azt mindaddig fenntartják, amíg azt indokoltnak találják.

Kompoltiné Jakab Ilona ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy nincs lincshangulat Körömben, a tavaly októberben Olaszliszkán történtekkel semmiféle párhuzamot nem lehet vonni.

A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek úgy fogalmazott: nincs lincshangulat, a településen nyugalom van, a gázoló autóssal szemben sem léptek fel agresszívan.

Rontó Tibor hozzátette: indokolatlannak tartják, hogy a településen öt-hat járőrautó cirkáljon, mert azt "mesterséges feszültséggerjesztésnek" tartják.

Megjegyezte, hogy a roma származású áldozat és a nem roma gázoló fiatalember között jó viszony volt, amit az is bizonyít, hogy a balesetet megelőzően közösen fogyasztottak italt, és beszélgettek a szomszédos falu egyik kocsmájában. A településen uralkodó nyugalomról árulkodik az is, hogy hétfőn a falu italboltjában együtt poharazgattak a gázoló autót vezető fiú apjával az áldozat rokonai és más helyi romák.

"A romák és nem romák között nincs harag, az autót vezető férfi ellen sem akar senki bosszút állni" - jelentette ki Rontó Tibor. Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke részvétét fejezte ki a családnak, és közölte: a hét gyermekes családapa temetési költségéhez 100 ezer forinttal járul hozzá az OCÖ, melyet csütörtökig eljuttatnak a hozzátartozóknak. Kolompár Orbán sajnálatosnak nevezte, hogy az utóbbi hónapokban történt baleseteket, amelyekben romák is érintettek, Olaszliszkával próbálnak összefüggésbe hozni, illetve összemosni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt