HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tréning előítéletes rendőröknek

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr, tréning
2007 Január 17    Forrás: Czene Gábor-Népszabadság


Ez a cikk archív

Befejeződött az a vizsgálat, amit egy cigányellenes hozzászólásokkal tűzdelt rendőrségi honlap miatt indított az ORFK. Az előítéletes rendőröket tréningre küldték.

Hirdetmény

A rendkívül durva, cigányellenes hozzászólások miatt Bene László országos rendőrfőkapitány tavaly ősszel felfüggesztette a Holdudvar nevű belső rendőrségi honlap működését. A szélsőséges kijelentésekre egy CD-n kiadott gyűjtemény hívta fel a figyelmet. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője a múlt hónapban közölte, hogy sikerült azonosítani azokat, akik rasszista hozzászólásokkal jelentkeztek a honlap fórumain.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy jó részük nem is rendőr, hanem irodai dolgozó. Máté Mihály, a CD-gyűjtemény egyik készítője viszont állította, hogy ennél jóval többen fogalmaztak meg cigányellenes véleményeket.

Az országos főkapitány által elrendelt fegyelmi vizsgálat nemrégiben befejeződött, a részletekről - így például arról, történt-e valamilyen felelősségre vonás - az ORFK pénteken tart sajtótájékoztatót. Annyit azonban már most tudni lehet, hogy a rendőrség a szóban forgó harminc kolléga számára olyan egyhetes tréninget szervez, amelynek célja az előítéletektől mentes gondolkodás kialakítása.

A tréning résztvevőit két csoportba osztották, az első csoport már meg is kezdte a munkát a Rendészeti és Bűnmegelőzési Intézetben.

Vegyes a társaság: van közöttük tiszt, tiszthelyettes, járőr és nyomozó, irodai alkalmazott, férfi és nő, kevésbé iskolázott és jogi egyetemet végzett is - mondta lapunknak a képzés egyik vezetője, Bobák Artúr rendőr alezredes, a bűnmegelőzési intézet főeladója.

Eddig pozitív tapasztalatokat szerzett, a tréning résztvevői szerinte nagyon fogékonyak a téma iránt, őszintén érdeklődnek, hogyan lehet kezelni az előítéleteket. "Merem állítani, hogy a többségük nem rasszista" - jelentette ki az alezredes. Ha valóban nem azok, akkor nem világos, mégis miért írogattak rasszista hozzászólásokat a Holdudvarra. Bobák Artúr erről egyelőre nem kívánt véleményt nyilvánítani, mint mondta, ennek elemzése hoszszabb időt igényel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt