HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Maroknyi rasszista csoport az Európai Parlamentben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mohácsi Viktória
2007 Január 16    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Mohácsi Viktória liberális képviselő felháborodását fejezi ki az Európai Parlamentben frissen létrejött "Identitás, Tradíció, Szuverenitás" elnevezésű szélsőjobboldali képviselőcsoport megalakulása miatt - tudatta szerkesztőségünknek megküldött közleményében.

Hirdetmény

Az EU további bővítését ellenző idegengyűlölő csoport a 2007. január 1-én belépett két új tagállam Európai Parlamenti képviselőinek sajnálatos segítségével tudott megalakulni. Eddig nem állt rendelkezésre a szabályok által megkövetelt húsz képviselő a tagállamok minimum ötödéből.

A frakció 6 tagja ráadásul nem közvetlenül választott képviselő, ugyanis sem Bulgáriában, sem Romániában nem írták ki az Európai Parlamenti választásokat.

"A képviselőcsoportot olyan rasszista, neofasiszta, romagyűlölő és holokauszt-tagadó képviselők alakították, mint Dimitar Stoyanov a bulgáriai Ataka párt tagja, aki már megfigyelőként botrányt robbantott ki romaellenes, rasszista levelével az Európai Parlamentben, a Nagy Románia Párt tagjai, akik roma- és magyarellenes nézeteikről hírhedtek, a neofasiszta Alessandra Mussolini, Benito Mussolini unokája, az antiszemita, xenofób Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője" - közli Mohácsi Viktória Európai Parlamenti Képviselő.

Mohácsi közleményében hozzáteszi, hogy a szabályok értelmében akár 1 millió euró pénzügyi támogatásra jogosult a frakció, így az európai polgárok által befizetett adókból népszerűsítheti majd "beteg" elképzeléseit.

A képviselőasszony a pártok együttes erőfeszítésének szükségességére hívja fel a figyelmet, hogy sikeresen elszigetelhessék e maroknyi rasszista csoportot.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lemezbemutató koncertre készül a Parno Graszt

  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a JurányibanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt