2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Maroknyi rasszista csoport az Európai Parlamentben
2007. 01. 16. 00:00

A képviselőasszony a pártok együttes erőfeszítésének szükségességére hívja fel a figyelmet, hogy sikeresen elszigetelhessék e maroknyi rasszista csoportot.

Az EU további bővítését ellenző idegengyűlölő csoport a 2007. január 1-én belépett két új tagállam Európai Parlamenti képviselőinek sajnálatos segítségével tudott megalakulni. Eddig nem állt rendelkezésre a szabályok által megkövetelt húsz képviselő a tagállamok minimum ötödéből.

A frakció 6 tagja ráadásul nem közvetlenül választott képviselő, ugyanis sem Bulgáriában, sem Romániában nem írták ki az Európai Parlamenti választásokat.

"A képviselőcsoportot olyan rasszista, neofasiszta, romagyűlölő és holokauszt-tagadó képviselők alakították, mint Dimitar Stoyanov a bulgáriai Ataka párt tagja, aki már megfigyelőként botrányt robbantott ki romaellenes, rasszista levelével az Európai Parlamentben, a Nagy Románia Párt tagjai, akik roma- és magyarellenes nézeteikről hírhedtek, a neofasiszta Alessandra Mussolini, Benito Mussolini unokája, az antiszemita, xenofób Jean-Marie Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője" - közli Mohácsi Viktória Európai Parlamenti Képviselő.

Mohácsi közleményében hozzáteszi, hogy a szabályok értelmében akár 1 millió euró pénzügyi támogatásra jogosult a frakció, így az európai polgárok által befizetett adókból népszerűsítheti majd "beteg" elképzeléseit.

A képviselőasszony a pártok együttes erőfeszítésének szükségességére hívja fel a figyelmet, hogy sikeresen elszigetelhessék e maroknyi rasszista csoportot.