2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Megszűnik a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság és a Romaügyi Tanács
2007. 01. 12. 00:00

Megszűnik a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság és a Romaügyi Tanács, feladataikat a közeljövőben megalakuló Roma Integrációs Tanács veszi át - tájékoztatott a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.

"A Roma Integrációs Tanács a Cigányügyi Tárcaközi Bizottság és a Romaügyi Tanács feladatait veszi át. Az új szervezet létrehozását a két elődszervezet személyi és szervezeti összetételének újragondolása, a korábbinál hatékonyabb képviselet igénye indokolja" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. A közlés szerint a konzultatív, véleményező és javaslattevő testület a romák társadalmi integrációjára irányuló kormányzati döntéseket készíti majd elő.

A testület elnöke Kiss Péter a szociális és munkaügyi miniszter. A tanács munkájában - számos minisztérium, illetőleg egyéb kormányzati szerv mellett - a cigányság képviseletét ellátó jelentősebb roma érdekvédelmi szervezetek ugyancsak állandó tagként vesznek majd részt - olvasható. Közölték, hogy a civil delegáltak megválasztásának előkészítése folyamatban van, a jelölések módjáról és feltételeiről hamarosan nyílt felhívást tesz közzé a minisztérium.