HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Ha Farkas Flórián eljött volna, nem beszélne badarságokat"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2007 Január 11    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

A cigányság régóta várt rendezvényét tartotta meg 2007. január 10-én az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) székházában. "Újévi Roma Köszöntő" című szakmai rendezvényen közel 500 kisebbségi önkormányzat és civil szervezet elnöke mellett a kormány több tagja is részt vett. A rendezvényen többek között részt vett Kiss Péter Szociális és Munkaügyi Miniszter, illetve Bajnai Gordon Fejlesztési Kormánymegbízott, továbbá a romaüggyel foglalkozó számos államtitkár. A rendezvény résztvevőit és a hazai cigányságot levélben köszöntötte Gyurcsány Ferenc, a Köztársaság Miniszterelnöke - értesült a RomNet Kolompár Orbántól az OCÖ elnökétől.

Hirdetmény

Kolompár Orbán a RomNettel tudatta, hogy az OCÖ rendezvényén felelős kormánypolitikusok és döntéshozók ismertették a cigányság helyzetét érintő terveiket, és a várható, kézzelfogható kormányzati lépéseket. A Lungo Drom által "bulinak" nevezett rendezvényen a megjelentek kérdéseire Bajnai Gordon válaszolt, melyben kiemelte hogy a CKÖ-k és roma civil szervezetek miként kapcsolódhatnak be az Új Magyarország Fejlesztési Tervbe.

Minden kormány résztvevő kiemelte, hogy a kormány nyitott az OCÖ és a cigányság sorsáért tenni akaró civil szervezetek szakmai javaslataira. Az országos önkormányzat, mint partner vállalta, hogy összegyűjti és közvetíti e javaslatokat, hogy a magyarországi cigányság is részesülhessen az NFT II által biztosított lehetőségből - mondta az elnök.

A rendezvény egyben alkalmat adott arra is, hogy a Magyar Köztársaság Rendőrségének a cigányság érdekében is kifejtett munkája során különösen érdemesnek mutatkozó tagjait az OCÖ elismerésében részesítse. A párbeszéd és az együttműködés fontosságát mutatja, hogy az elismerések átadását személyes jelenlétével megtisztelte Bene László Országos Rendőrfőkapitány.

"Meggyőződésünk, hogy csak a szakmai párbeszéd és az előremutató kritika segíthet a cigányság valóban nehéz helyzetén. Ezért is tartjuk sajnálatosnak, hogy a Lungo Drom vezetője a meghívás ellenére sem jelent meg a rendezvényen, és nem ott vázolta szakmai elképzeléseit. Meglepőnek tartjuk, hogy az a Farkas Flórián beszél "felkészült, a cigányság egységét is kifejező, pártok feletti országos cigány önkormányzatról", akinek nyolcéves OCÖ elnöki munkájáról az Állami Számvevőszék állított ki nem éppen hízelgő bizonyítványt, hisz az ÁSZ ügyészségi feljelentést is tett az ügyben.

Azt is érdekesnek tartjuk, hogy miként gondolja az a Lungo Drom a "pártok feletti" érdekképviseletet, amely a Fidesz holdudvarába tartozik. Lehet, hogy a sikeres OCÖ konferencia támadásával inkább csak arról a tényről próbálják elterelni a figyelmet, hogy a Fidesz több más település mellett Szolnokon is helyi együttműködési megállapodást kötött a történelem szemétdombjáról való, szélsőséges eszméket hirdető Jobbikkal. Vajon a Lungo Drom a Fidesz szövetségese sorsközösséget váll-e a Jobbik Magyarországért Mozgalom cigányellenes megmozdulásaival?

Ezek alapján nem tartjuk kérdésesnek, hogy jelen kérdésben nem egy hataloméhes párt szekerét toló hangoskodóknak, hanem az induló uniós fejlesztési projektekben rejlő lehetőséget a cigányság boldogulására felhasználóknak van igaza." - tudatta a RomNettel Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt