2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Feljelentik a Jobbikot
2007. 01. 05. 00:00

Büntetőfeljelentést tesz a Jobbik ellen az Országos Cigány Önkormányzat, egyúttal felkéri a Fideszt, nyíltan és egyértelműen határolódjon el ettől a párttól.

Ifjabb Bogdán János, az OCÖ szóvivője szerint a Jobbik az utóbbi időben egyre szélsőségesebb magatartást tanúsít. A szóvivő döbbenetesnek tartja, hogy még a harmadik évezredben is léteznek ilyen "fasisztoid nézeteket valló pártképződmények". A legutolsó csepp a pohárban az volt, hogy a Jobbik nemrégiben honlapot indított az úgynevezett "cigánybűnözésről". E honlap - hangsúlyozta ifjabb Bogdán János - kollektív bűnösként kezel egy egész népcsoportot, és számos olyan kijelentést tartalmaz, amely kimeríti a kisebbségellenes uszítás fogalmát.

Az őszi önkormányzati választásokon a Jobbik sok településen a Fidesz szövetségeseként indult - emlékeztetett a szóvivő. Az OCÖ szerint ezért van szükség a Fidesz elhatárolódására, és arra, hogy a legnagyobb ellenzéki párt mindenki számára világossá tegye: elutasítja a valódi konzervatív értékekkel összeférhetetlen, szélsőséges eszméket.