HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Cigányok, tisztelve

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 December 19    Forrás: Zalai Hírlap


Ez a cikk archív

A Honvéd Kaszinóban tegnap este a magyar, a cigány és az uniós himnusszal vette kezdetét a kanizsai CKÖ, a Roma Nők Országos Szervezete, valamint az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesület által szervezett XII. Nemzetiségi nap.

Hirdetmény

Teleki László országgyűlési képviselő, CKÖ-elnök, Göndör István országgyűlési képviselő és Marton István polgármester mondott köszöntőt, s Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter nyitotta meg a rendezvényt.

A miniszter Magyarország és Európa egységéről szólt, kiemelve: együtt és egymás kezét fogva lehetünk sikeresek, amire Nagykanizsa remek példát mutat. Mert a városban a többségi társadalom nemcsak tolerálja a kisebbséget, hanem támogatja és elismeri, ugyanakkor a kisebbség nemcsak követel, hanem teljesítményt mutat fel és értékeket teremt. Ettől lehet multikulturális és sokszínű az ország, ami legnagyobb értékeink egyike.

A gálaműsor megkezdése előtt díjazták a CKÖ munkáját támogatókat, olyanokat, akik kiemelkedő munkát végeztek a romák társadalmi beilleszkedése érdekében, s látható esélyeket biztosítottak a hazai, ezen belül a kanizsai cigányságnak.

Teleki László CKÖ-elnök elsőként Kiss Péter miniszternek adta át a 2006-os Kisebbségekért-díjat, s kitüntetést kapott még a roma közélet három kiemelkedő alakja, Steflovics Józsefné, Horváth István és Horváth Ferenc, továbbá Kiss Ambrus, a ZMMK igazgatója, Horváth János vállalkozó, Németh Zoltán, a Sen-Sei Security igazgatója, Szakajda Szilvia, a Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány munkatársa, valamint Litter Nándor, Kanizsa volt polgármestere.

A folytatásban roma hagyományokat felelevenítő kulturális műsor következett, melyben fellépett a kanizsai Fehér Kígyó Hagyományőrző Együttes, a fővárosi Karaván Família és a Szilvási Gipsy Folk Band.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt