2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Cigányok, tisztelve
2006. 12. 19. 00:00

A miniszter Magyarország és Európa egységéről szólt, kiemelve: együtt és egymás kezét fogva lehetünk sikeresek, amire Nagykanizsa remek példát mutat.

Teleki László országgyűlési képviselő, CKÖ-elnök, Göndör István országgyűlési képviselő és Marton István polgármester mondott köszöntőt, s Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter nyitotta meg a rendezvényt.

A miniszter Magyarország és Európa egységéről szólt, kiemelve: együtt és egymás kezét fogva lehetünk sikeresek, amire Nagykanizsa remek példát mutat. Mert a városban a többségi társadalom nemcsak tolerálja a kisebbséget, hanem támogatja és elismeri, ugyanakkor a kisebbség nemcsak követel, hanem teljesítményt mutat fel és értékeket teremt. Ettől lehet multikulturális és sokszínű az ország, ami legnagyobb értékeink egyike.

A gálaműsor megkezdése előtt díjazták a CKÖ munkáját támogatókat, olyanokat, akik kiemelkedő munkát végeztek a romák társadalmi beilleszkedése érdekében, s látható esélyeket biztosítottak a hazai, ezen belül a kanizsai cigányságnak.

Teleki László CKÖ-elnök elsőként Kiss Péter miniszternek adta át a 2006-os Kisebbségekért-díjat, s kitüntetést kapott még a roma közélet három kiemelkedő alakja, Steflovics Józsefné, Horváth István és Horváth Ferenc, továbbá Kiss Ambrus, a ZMMK igazgatója, Horváth János vállalkozó, Németh Zoltán, a Sen-Sei Security igazgatója, Szakajda Szilvia, a Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány munkatársa, valamint Litter Nándor, Kanizsa volt polgármestere.

A folytatásban roma hagyományokat felelevenítő kulturális műsor következett, melyben fellépett a kanizsai Fehér Kígyó Hagyományőrző Együttes, a fővárosi Karaván Família és a Szilvási Gipsy Folk Band.