HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Több milliós tartozása van a leégett roma központnak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 December 15    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Ellehetetlenítené az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) jövő évi költségvetését a leégett roma központ adóssága, ezért a végelszámolás lenne a legjobb megoldás a helyzet stabilizálására - hangzott el a roma önkormányzat közgyűlésén.

Hirdetmény

Novemberben szándékos gyújtogatás miatt leégett a fővárosi Cigány Információs és Művelődési Központ (OCIMK) két emelete, amely az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tulajdona. Az épületre nem szereltek fel biztonsági kamerákat és biztosítva sem volt, mert nem tudták kigazdálkodni a díját.

1999-ben százötvenmillió forintot fizetett az OCIMK-ért az akkor még Farkas Flórián vezette OCÖ. Bár már tavaly óta tervezik, az OCÖ mostani közgyűlésén sem sikerült határozni az épület eladásáról. A Roma Sajtóközpont értesülése szerint korábban egy vállalkozás száznegyvenmillió forintot adott volna a központért.

A közgyűlés csak arról döntött: az ingatlanban esett kárt szakértővel kell felméretni, amelyre a jövő évi költségvetésből háromszázezer forintot különítenek el. Az OCIMK székhelyét pedig a Gyömrői útról áttették az OCÖ Dohány utcai székházába. Az előző közgyűlésen állt fel az ügyrendi bizottság annak vizsgálatára, hogy az OCIMK Kht. és annak háttérintézménye a Szociális Építő Kht. tartozásait feltárja.

A bizottság azonban harminc nap alatt nem tudott pontos összeget megállapítani. A most közzétett iratok ugyanis két egymástól ötmillió forinttal különböző összeget tartalmaztak: az egyik csaknem három, a másik csaknem nyolcmilliós adósságról szólt. Az ügyrendi bizottság a valós tartozások felmérésére január végéig kapott haladékot.

Az OCIMK tarozásait a tulajdonos OCÖ-nek kell állnia, ami Kolompár Orbán szerint a jövő évi költségvetést ellehetetlenítené, ezért javaslata szerint a végelszámolás lenne a legjobb megoldás a Művelődési Központot körül kialakult helyzetre. Döntés azonban erről sem született.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt