2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kitiltották a romákat a kocsmából
2006. 11. 20. 00:00

Nem szolgálják ki a romákat Jászapáti egyik szórakozóhelyén. A kocsma tulajdonosa szerint a romák többször is randalíroztak a szórakozóhelyen.

Farkas Sándor, a Jászapáti Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke egy doboz cigarettáért akart bemenni a múlt héten a kocsmába, mikor annak ajtaján észrevette a cigányokat nem szolgálunk ki feliratot. - A szórakozóhelyen a pultosnő azt mondta, hogy a tulajdonos megparancsolta neki, hogy ne szolgálják ki a cigányokat - mondta el Farkas Sándor.

A kisebbségi önkormányzat bejelentést tett a rendőrségen, a helyi körzeti megbízottnál, aki a táblát lefotózta és jegyzőkönyvet vett fel. Eljárás azonban - a rendőrségi indoklás szerint - szabálysértés hiányában nem indult. A táblát a körzeti megbízott felszólítására a tulajdonos levette, helyette egy "zártkörű rendezvény" felirat került az ajtóra.

A kocsma tulajdonosa saját elmondása szerint azt elégelte meg, hogy 10, 15 általa romának nevezett vendég rendszeresen randalírozott a szórakozóhelyen, tönkretették a berendezést, zavarták a többi vendéget és fenyegették a pultosokat. - Állandó zártkörű rendezvényt tartunk, ami azt jelenti, hogy csak törzsvendégeket szolgálunk ki - mondta a kocsma tulajdonosa.

Az eset miatt a cigány kisebbségi önkormányzat az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul.