HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elutasították az első 30 roma menedékkérelmét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 November 18    Forrás: RTL Klub Híradó


Ez a cikk archív

Már 20-30 magyar menedékjogi kérelmét utasította vissza a malmöi menedékjogi iroda. Az elmúlt napokban száznál is többen indultak Baranya megyéből Svédországba, hogy politikai menedékjogot kérjenek. A malmöi menedékjogi iroda illetékese az RTL Klub helyszínen lévő tudósítójának azt mondta, valószínűleg a többi kérelmet is elutasítják majd. Hétvégén egyébként újabb magyar csoport érkezésére számítanak.

Hirdetmény

Az elmúlt négy hétben összesen 220 magyarországi roma érkezett a svédországi Malmöbe, hogy politikai menedékjogot kérjen. Péntek délutánig 30 kérelemről döntöttek, mindegyiket elutasították.

"Minden ügyet egyénileg bírálunk el, de nagyon régen volt példa arra, hogy magyar állampolgár menedékjogot kapott volna Svédországban" - mondta Friedrik Beijer, a malmöi bevándorlási hivatal menedékjogi osztályának helyettes vezetője.

Várhatóan vasárnap érkezik egy újabb mohácsi roma csoport Svédországba, majd a következő hétvégén még három. Vannak, akik autóval utaznak ki, nem repülőn. A már Malmöben lévő romák elmondása szerint ezres nagyságrendben lesznek a svéd városban december 16-ára.

Az egyik mohácsi roma, Balogh Erzsébet kiküldött tudósítónknak azt mondta: minél tovább szeretne Svédországban maradni, mert mindenét eladta, és nem tudna miből hazatérni. Havi 20 ezer forintos jövedelme van Magyarországon - tette hozzá.

Egy másik asszony, Bogdán Éva azt mondta: nem tud télre tűzifáról gondoskodni, mert annyi fát, amennyi a téli fűtéshez kellene, nem tud se megvenni, se összelopni.

A mohácsi romák egy 40 fős csoportja most Malmö közelében egy szerény szállodának megfelelő szintű ideiglenes szálláson lakik, háromágyas szobákban. Este tízig szabadon elhagyhatják a szállást, napi háromszor kapnak enni. A többieket már lakásokba költöztették szét, vannak, akik Malmötől 100 vagy 200 kilométerre kaptak szállást.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt