2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bajnai Gordon kormánybiztos másfél millió romával számol
2006. 11. 03. 00:00

Az Új Magyarország Fejlesztési Tervről és a várható uniós támogatásokról adott tájékoztatást Bajnai Gordon kormánybiztos a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségében.

A foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés - ezt jelölte meg Bajnai Gordon a várható uniós források elosztásának két fő szempontjaként a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének csúcstalálkozóján. A fejlesztésért felelős kormánybiztos szerint miután 2050-ben előreláthatóan kilencmillió ember él majd Magyarországon, közülük másfél millió roma származású, ezért a foglalkoztatás bővítésének és a foglalkoztathatóság megteremtésének kell a fő szempontnak lennie. A gazdasági növekedés üteme a következő két évben jelentősen lassul, utána azonban törekedni kell arra, hogy behozzuk a lemaradást - mondta a kormánybiztos. Hozzátette mindehhez: a regionális fejlesztés és a fenntarthatóság ugyancsak fontos szempont, éppen ezért kell átalakítani például az egészségügy és az oktatás rendszerét, hogy ne lyukas zsákba öntsük a pénzt.

Az ügyintézés egyszerűsítése, az átláthatóság megteremtése és a minden eddiginél pontosabb adminisztrációelszámolás legalább ennyire számít, hiszen az uniós források csak látszólag jelentenek "ingyenpénzt", a legkisebb elszámolási hiba vagy késés a további források visszatartásának és az eddig kapott pénz visszafizetési kötelezettségével járhat - mondta Bajnai Gordon. A jelenlévők közül volt, aki a felvázolt célok általánosságát kifogásolta, más annak a kételyének adott hangot, hogy az átláthatóságot sikerülne megteremteni.