HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Bajnai Gordon kormánybiztos másfél millió romával számol

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, Bajnai Gordon
2006 November 03    Forrás: MNO


Ez a cikk archív

Az Új Magyarország Fejlesztési Tervről és a várható uniós támogatásokról adott tájékoztatást Bajnai Gordon kormánybiztos a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségében. Bajnai fontos szempontnak nevezte, hogy 2050-ben a jelenleginél jóval nagyobb lesz hazánkban a cigány lakosság aránya, ezért kiemelten kell kezelni a foglalkoztatás kérdését.

Hirdetmény

A foglalkoztatás bővítése és a tartós növekedés - ezt jelölte meg Bajnai Gordon a várható uniós források elosztásának két fő szempontjaként a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének csúcstalálkozóján. A fejlesztésért felelős kormánybiztos szerint miután 2050-ben előreláthatóan kilencmillió ember él majd Magyarországon, közülük másfél millió roma származású, ezért a foglalkoztatás bővítésének és a foglalkoztathatóság megteremtésének kell a fő szempontnak lennie. A gazdasági növekedés üteme a következő két évben jelentősen lassul, utána azonban törekedni kell arra, hogy behozzuk a lemaradást - mondta a kormánybiztos. Hozzátette mindehhez: a regionális fejlesztés és a fenntarthatóság ugyancsak fontos szempont, éppen ezért kell átalakítani például az egészségügy és az oktatás rendszerét, hogy ne lyukas zsákba öntsük a pénzt.

Az ügyintézés egyszerűsítése, az átláthatóság megteremtése és a minden eddiginél pontosabb adminisztrációelszámolás legalább ennyire számít, hiszen az uniós források csak látszólag jelentenek "ingyenpénzt", a legkisebb elszámolási hiba vagy késés a további források visszatartásának és az eddig kapott pénz visszafizetési kötelezettségével járhat - mondta Bajnai Gordon. A jelenlévők közül volt, aki a felvázolt célok általánosságát kifogásolta, más annak a kételyének adott hangot, hogy az átláthatóságot sikerülne megteremteni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt