HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Nincsen kenyér, nincsen show

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  tanoda, jászladány, HEFOP
2006 Augusztus 29    Forrás: EBC - RomNet


Ez a cikk archív

A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet "Láss, ne csak nézz" tanodáját a két hónapos nyári szünidő elteltével szeptember 4-én tervezi újra indítani, 30 általános iskoláskorú tanuló részvételével. A húsz hónapon keresztül tartó programot 2006. április 4-én kezdte meg a szervezet a HEFOP program keretén belül elnyert 18.249.931 Ft. pályázati összeg elnyerésével. De a szervezet az elnyert összegből még egy fillért sem látott.(

Hirdetmény

Kállai László tájékoztatása szerint a jászladányi tanoda kezdeményezésében meghatározó szerepet játszott a 2001 óta kialakult diszkriminatív oktatásszervezési gyakorlat. "Ezért különösen fontos egy megerősítő, tanulássegítő és pályaorientációs program biztosítása az iskolai és társadalmi hátrányokkal sújtott gyermekek számára, hogy délutáni foglalkoztatás keretén belül nyújtsunk lehetőséget integrációjukra - közölte Kállai László.

Kállai sajnálatát fejezi ki azonban a pályázati összeg utalásával kapcsolatban, hiszen a programra ez idáig még egy fillért sem kaptak a pályáztató szervtől, így a programot a szervezet saját költségvetéséből kell, hogy biztosítsa, ami a többi közcélú tevékenységeiket hátrányosan érinti.

Ez év június 30-án aláírt szerződés szerint 60 napon belül a szervezet elkülönített számlájára kellett volna kerülni a megnyert összeg 25%-os előlegének, ez azonban a 60. napot követően sem valósult meg.

A RomNet úgy tudja, hogy még egyetlen nyertes pályázó sem részesült az elnyert összegből, viszont a programnak működnie kell, hisz a pályázóknak a szerződésekben vállalt kötelezettségeknek eleget kell tenniük. A beszámolók, és az elszámolások hiánya szerződésszegést von maga után.

Kállai László mindezek figyelembevételével a szervezete jogászát kérte fel a szerződés vizsgálatára, annak kiderítése céljából, hogy a pályáztató szerv megsértette e az abban foglaltakat. Véleménye, hogy minden szerződés annyit ér amennyit betartanak belőle.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt