2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nincsen kenyér, nincsen show
2006. 08. 29. 00:00

A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet "Láss, ne csak nézz" tanodáját a két hónapos nyári szünidő elteltével szeptember 4-én tervezi újra indítani, 30 általános iskoláskorú tanuló részvételével.

Kállai László tájékoztatása szerint a jászladányi tanoda kezdeményezésében meghatározó szerepet játszott a 2001 óta kialakult diszkriminatív oktatásszervezési gyakorlat. "Ezért különösen fontos egy megerősítő, tanulássegítő és pályaorientációs program biztosítása az iskolai és társadalmi hátrányokkal sújtott gyermekek számára, hogy délutáni foglalkoztatás keretén belül nyújtsunk lehetőséget integrációjukra - közölte Kállai László.

Kállai sajnálatát fejezi ki azonban a pályázati összeg utalásával kapcsolatban, hiszen a programra ez idáig még egy fillért sem kaptak a pályáztató szervtől, így a programot a szervezet saját költségvetéséből kell, hogy biztosítsa, ami a többi közcélú tevékenységeiket hátrányosan érinti.

Ez év június 30-án aláírt szerződés szerint 60 napon belül a szervezet elkülönített számlájára kellett volna kerülni a megnyert összeg 25%-os előlegének, ez azonban a 60. napot követően sem valósult meg.

A RomNet úgy tudja, hogy még egyetlen nyertes pályázó sem részesült az elnyert összegből, viszont a programnak működnie kell, hisz a pályázóknak a szerződésekben vállalt kötelezettségeknek eleget kell tenniük. A beszámolók, és az elszámolások hiánya szerződésszegést von maga után.

Kállai László mindezek figyelembevételével a szervezete jogászát kérte fel a szerződés vizsgálatára, annak kiderítése céljából, hogy a pályáztató szerv megsértette e az abban foglaltakat. Véleménye, hogy minden szerződés annyit ér amennyit betartanak belőle.