2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Bemutatták a képviselőjelölteket
2006. 08. 08. 00:00

Kisebbségi önkormányzatot alakíthatnak ismét a helyi romák. A Roma Diplomások Országos Szervezete (RODOSZ) bemutatta jelöltjeit. A CKÖ nem segélyszervezet, hanem érdekvédő.

A Dunaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) irodájában Valiszka Lászlóné, a RODOSZ képviselője mutatta be azokat, akik a szervezet jelöltjeiként és színeiben indulnak az októberi kisebbségi választáson Dunaújvárosban. Név szerint: Szűcs Imréné, Mezei Vilmosné, Horváth Lajos, Nagy Veronika és Csányi Kálmánné.

Legtöbbjüket már jól ismerik a helyi romák, hiszen mostanáig is a CKÖ keretén belül tevékenykedtek. Nagy Veronika például - aki két éve elnökként irányítja a kisebbségi önkormányzatot - elmondta tegnap, hogy a pályázatokra szeretnék a hangsúlyt helyezni továbbra is. Például a Tanulva tanulunk programra, amelynek keretében nyelvvizsga szinten sajátíthatják el támogatottjaik - közülük hatan ingyenesen - a cigány nyelvet.

A pályázatokat egyébként azért tartja fontosnak, mert szerinte így tudják segíteni azokat a romákat, akik tenni akarnak valamit önmagukért. Mert a CKÖ nem segélyező, hanem érdekvédelmi szervezet. Éppen ezért szeretnének tenni azért, hogy változzanak a cigánytelepként számon tartott Kertvárosban az életkörülmények. A jelenlegi kisebbségi önkormányzat augusztus 31-ig tevékenykedik. Azt követően az irodában Gere Lászlóné foglalkozik az ügyfelekkel.