2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romákat a tévébe
2006. 05. 20. 00:00

Katonáné Kállai Katalin a tárca romaügyi stratégiai főtanácsadója szerint a közös európai roma TV létrehozására tett lépések mindenki számára üzenetet hordoznak.

Katonáné Kállai Katalin a tárca romaügyi stratégiai főtanácsadója szerint a közös európai roma TV létrehozására tett lépések mindenki számára üzenetet hordoznak: a kisebbségi kultúra és identitás megőrzése közös cél.

Joka Daróczi János, a Magyar Televízió Roma magazin című műsorának szerkesztője pedig kijelentette: a nyugat-európai közszolgálati televíziós gyakorlat példája alapján, lényegesen több romának kellene dolgoznia a közszolgálati csatornánál.

Messing Vera szociológus szerint a hazai cigányság nem kapja meg a társadalmi súlyának megfelelő képviseletet a médiában, ráadásul a hazai média roma-képe kifejezetten egysíkú, torz és sztereotípiáktól terhes.

Baráth Etele, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter úgy vélte, megfelelő lépések hiányában "a hazai cigányság a mélységbe zuhan". Egy európai roma televízió létrehozásához azonban, mint mondta, a romák öndefiníciója szükséges, és a problémák őszinte kimondása.