2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Luxus lenne egy európai roma televízió létrehozása
2006. 05. 20. 00:00

Létrejötte esetén a médium feladata az lenne, hogy bemutassa az európai romák helyzetét és a társadalmi igazságtalanságokat.

Mohácsi Viktória támogatja, bár luxusnak tartja egy európai roma televízió létrehozását és finanszírozását, amíg az európai cigányság rossz élethelyzetének megváltoztatására nincs anyagi forrás.

Az európai parlamenti képviselő (SZDSZ) erről szombaton beszélt Budapesten a témában rendezett kétnapos konferencia zárónapján.

"Támogatom,....de amíg olyannyira nagyfokú a nyomorúság, a szegénység, és az éhezés a magyarországi és (...) más országbéli romák életében, addig én (...) luxusnak tartom egy európai roma televízió finanszírozását".

Létrejötte esetén a médium feladata az lenne, hogy bemutassa az európai romák helyzetét és a társadalmi igazságtalanságokat - mondta.

Vörös Miklós, a kulturális minisztérium miniszteri főtanácsadója előadásában szólt arról, hogy a kultúrának igen fontos szerepe van a társadalmi integrációban, amelynek kialakításában a "nemcsak a kisebbségnek kell igazodnia a többséghez, hanem a többségnek is igazodnia kell a kisebbséghez".