HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak egy roma család költözése ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, Nagyberény
2006 Május 04    Forrás: Uno.hu


Ez a cikk archív

Aláírásgyűjtéssel tiltakozott a Somogy megyei Nagyberényben élők egy csoportja az ellen, hogy utcájukba egy roma család költözzön. A polgármesteri hivatalba benyújtott petíciót csaknem 20-an írták alá. A polgármester azonban levélben közölte, hogy a szabad költözködés alkotmányos alapjog, és nem tudják meggátolni a családot a házvásárlásban.

Hirdetmény

A kilencfős roma család egy olyan házat akar megvenni, amelyre más is szemet vetett. Nem biztos egyébként, hogy meg tudják vásárolni, mert egyelőre nem kaptak banki hitelt.

A petíciót aláíró egyik asszony úgy fogalmazott: azért nem fogadják szívesen a romákat, mert rendetlenek, "túl sokan vannak", és nem akarják, hogy "cigánytelep legyen az utcájukból". A másfélezer lakosú Nagyberényben egyébként összesen öt cigány család lakik, egy éppen az érintett utcában.

Az utóbbi években több településen is aláírásgyűjtéssel próbálták megakadályozni romák beköltözését. A Nógrád megyei Balassagyarmat-Káváson a lakosság tiltakozó íveket írt alá 34 cigány család lakásépítési terve ellen. Végül az önkormányzat két "referenciaház" felépítését engedélyezte, mondván, ha az azokban lakó családok rendesen viselkednek, a többiek is engedélyt kapnak majd. A Szolnok megyei Tiszaföldváron 171 fő írt alá petíciót, hogy oda se költözzenek. A Tolna megyei Németkéren egy letelepedni vágyó roma család házát rongálták meg a helyiek, így akadályozva meg beköltözésüket - adta hírül a Roma Sajtóközpont.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt