HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság a ferencvárosi önkormányzatot

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Ferencváros, EBH
2006 Március 08    Forrás: Lakatos Elza-Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a ferencvárosi önkormányzatot egy, a Dzsumbujból kilakoltatott roma asszony ügyében. A hatóság szerint az önkormányzat megsértette az egyenlő bánásmód követelményét és az emberi máltóságot, amikor előzetes értesítés nélkül, az érintett távollétében hajtotta végre a kilakoltatást.

Hirdetmény

Egy kilakoltatott asszony miatt elmarasztalta az Egyenlő Bánásmód Hatóság a ferencvárosi önkormányzatot - közölték a Roma Polgárjogi Alapítványnál (RPA). Az alapítvány tavaly májusban fordult a hatósághoz a gyermekeit egyedül nevelő, kilencedik hónapban lévő terhes asszony ügyében, akit lakbérhátraléka miatt lakoltatott ki az önkormányzat.

A hatóság megállapította: "a lakás kiürítését előzetes értesítés nélkül, az érintett távollétében" hajtották végre. Ez a hatóság szerint megsértette az emberi méltóságot, amely az egyenlő bánásmód követelményét is sérti. A hatóság eltiltotta az önkormányzatot a jogsértő magatartás további folytatásától, és elrendelte a határozat nyilvánosságra hozatalát.

Setét Jenő, az RPA szociális igazgatója szerint precedens értékű döntés született, amely iránymutatásul szolgálhat a közhivatalok számára. Kiemelte: nem egyedi esetről van szó, a Ferencvárosban több mint tíz éve hajtanak végre az alapítvány szerint jogszerűtlen kilakoltatásokat. Hozzátette: önálló bírósági végrehajtónak, és nem a ferencvárosi önkormányzattal szerződésben álló Bohus kft-nek kellett volna végrehajtani a hatóság ítéletében szereplő asszony kilakoltatását.

Setét elmondása szerint a kft emberei kidobták az erkélyről az asszony ingóságait, és a szeméttelepre szállították őket. Az asszony ezután a szomszédoknál töltött pár napot, majd gyermekeivel az édesanyja szoba-konyhás lakásába költözött. Most is itt lakik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt