HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Puccskísérlet az OCÖ közgyűlésén

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, puccs
2006 Február 28    Forrás: RSK


Ez a cikk archív

Elnapolta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) keddi közgyűlését Kolompár Orbán elnök, mert a képviselők egy csoportja nem szavazta meg az előzetesen meghirdetett napirendi pontokat. Az ellenzéki képviselők meg akarják vonni a bizalmat az elnöktől, és egy saját költségvetést akarnak benyújtani.

Hirdetmény

Sárközi Károly, az OCÖ képviselője a Roma Sajtóközpontnak elmondta: bizonyos képviselők azért nem szavazták meg a napirendi pontokat, mert mások mellett az egyebek témakörében tárgyalták volna mindazon elnöki előterjesztéseket is, amelyekben személyi kérdések szóba kerülhettek volna.

Példaként említette, hogy az előterjesztés foglalkozott volna egyes képviselők határidőn túl benyújtott költségtérítésével. Szintén döntést kívántak hozni azon képviselők személyét illetően is, akik a gyanú szerint érintettek az Osztrák Megbékélési Alap által folyósított roma holokauszt kárpótlási visszaélésekben. Eddig az Országos Cigány Önkormányzat két képviselőjét gyanúsította meg a rendőrség jelentős értékre elkövetett csalás és okirat-hamisítás miatt.

A közgyűlésen, az egyebek témakörében tárgyalták volna azt a javaslatot is, amelyben azt kérték a köztársasági elnöktől, hogy az Országgyűlés március 6-i rendkívüli ülésén vegyék napirendre a kisebbségek kedvezményes mandátumszerzésével kapcsolatos javaslatot. A közgyűlés azonban a napirend elvetésével befejeződött, így az elnök elnapolta az ülést.

Ezután az OCÖ frakciói külön-külön üléseztek a szervezet Dohány utcai székházában, majd rendkívüli közgyűlést hívtak össze. Ezen ellenzéki képviselők úgy döntöttek: egy általuk készített költségvetést kívánnak eljuttatni a Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz, és a grémium 26 képviselőjével szeretnék megvonni a bizalmat Kolompár Orbántól.

Ugyanakkor rendkívüli ülés összehívását az OCÖ hatályos Szervezeti és Működési Szabályzata alapján a csak az elnök teheti meg, és ahhoz a közgyűlés kétharmados többsége szükséges, így minden egyéb grémium döntése ebben az olvasatban kívül esik a törvényesség határain.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt