2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Milliók kísérleti programokra
2006. 02. 27. 00:00

Ma és holnap még adható be projektötlet az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) pályázatára, amelyet romák foglalkoztatását vállaló kisvállalkozások számára írtak ki.

Ezenkívül romák képzésének költségei, a munkabér, sőt a létrehozott új munkahelyek felújítási költségei is elszámolhatók. Előnyt élveznek a pályázat bírálatakor azok a mikro- és kisvállalkozások, amelyek regisztrált roma munkanélkülieket, nőket, 25 év alatti vagy épp 45 év feletti állástalanokat foglalkoztatnak a projekt során.

Az OFA egy másik kísérleti programot is támogat, ez a 45 év feletti elsősorban szakképzetlen mezőgazdasági dolgozók munkaerő-piaci helyzetének javítását célozza. Maximum 150 főt foglalkoztató cégek nyerhetnek forrást, méghozzá vállalkozásonként legfeljebb 20 milliót. A felmondással érintett 45 év feletti, elsősorban szakképzetlen teljes munkaidőben alkalmazottak 12 hónapos tényleges bérköltségére és közterheire kérhető támogatás, a költségek 75 százalékára.

A program megvalósításával összefüggésben felmerülő beruházási, működési és egyéb költségek nem támogathatók. Itt a keretösszeg 262 millió forint, a beadási határidő pedig március 17.

Mindkét kiírásról az OFA ad bővebb tájékoztatást.