HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Felszámolják a kiskunhalasi "Harlemet"

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Február 22    Forrás: Petőfi Népe


Ez a cikk archív

A tervek szerint még ebben az évben felszámolják a Szegedi úti cigánytelepet. A volt oroszlaktanya egyik szárnyában kialakított lakásokból a helyi kisebbségi cigány önkormányzat közreműködésével folyamatosan költöznek el a családok.

Hirdetmény

A Szegedi úti szükséglakásokat a kilencvenes évek végén a város és a kisebbségi önkormányzat összefogásával alakították ki. Azok a családok - köztük magyarok is - költözhettek oda, akik nem tudták kifizetni számláikat, elmaradtak a lakbérrel. Ezek a lakások kezdetben valódi otthonok voltak, mára azonban lelakott, sötét lyukakká váltak, a telepet pedig a halasiak már csak "Harlemként" emlegetik. A városvezetés az áldatlan állapotok megszüntetését tervezi. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat közreműködésével folyamatosan költöztetik el a családokat a barlangokká vált lakásokból, amelyeket várhatóan eldózerolnak majd. Korábban több mint százharmincan laktak a "Harlemben", jelenleg harminc alatt van a létszám.

- Többen vidékre költöztek, mások pedig rokonoknál húzták meg magukat, vagy az átmeneti szállón találtak menedéket - mondta Rostás László, a kisebbségi önkormányzat elnöke. Mint hangsúlyozta, lehetőségeikhez mérten igyekeznek támogatni a Szegedi úti családokat az újrakezdésben: segítnek a szociálpolitikai támogatás igénylésében, vagy a költözködésben. A határidő nyár vége: addig mindenkinek el kell hagyni a cigánytelepet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt