2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A budapesti rendőrök is toborozzák a roma fiatalokat
2006. 02. 03. 00:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet olyan roma származású fiatalok középiskolai tanulmányainak támogatására, akik érdeklődnek a rendőri pálya iránt.

Gergényi Péter főkapitány tájékoztatása szerint a pályázatot nyert három tanulóval tanulmányi szerződést kötnek, és a tanulmányi eredménytől függően juttatott ösztöndíj mellett a menzai étkeztetés költségeinek teljes körű térítését, tanévenként 25.000 forint ruházkodási segélyt, ingyenes tanszer- és tankönyvsegélyt, valamint az egyéb taneszközök vásárlását is biztosítják.

A közlés szerint a támogatottnak kötelezettséget kell vállalnia arra vonatkozóan, hogy a középiskolai tanulmányainak utolsó évében jelentkezik valamely rendészeti szakközépiskolába vagy a Rendőrtiszti Főiskolára, részt vesz a felvételi eljárásban és felvétele esetén a szükséges végzettség megszerzését követően a támogatás idejével megegyező ideig a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományában teljesít szolgálatot.

A pályázatot írásban kell benyújtani, amelynek tartalmazni kell a pályázó személyi adatait (név, születési hely, idő, anyja leánykori neve, lakcím), önéletrajzot, valamint jövőjéről szóló elképzeléseit.

A pályázattal kapcsolatos további tájékoztatást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Személyügyi Főosztály Kiképzési Alosztályán adnak a 443-5340-as telefonszámon.

Jelentkezési határidő: 2006. március 15. Postacím: Budapesti Rendőr-főkapitányság, Személyügyi Főosztály, Budapest, Postafiók 6. 1557