HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Képviselő segített a kárpótlási csalásban Zalaegerszeg

betűméret csökkentése betűméret növelése
2006 Január 27    Forrás: Zala Megyei Hírlap


Ez a cikk archív

A városi bíróság a minap jogerősen pénzbüntetésre ítélte Dömötör Csabát. Az önkormányzati képviselőt csalásban való közreműködésért - mint felbujtót - marasztalták el. Dömötör Csaba ugyanis az egerszegi cigány kisebbségi önkormányzat nevében valótlan tartalmú kárpótlási igénylőlapokat írt alá és pecsételt le.

Hirdetmény

Történt 2003-ban, hogy az Osztrák Megbékélési Alap anyagi jóvátételt ajánlott fel azoknak, akiket a II. világháború idején kényszermunkára hurcoltak Ausztriába. Ehhez kérdőívet kellett kitölteni és aláíratni olyan személlyel, aki tanúsította a meghurcoltatást. Dömötör Csaba 2003 szeptemberében három személyt egy idős asszonyt és egy házaspárt - vett rá, hogy hamis adatokkal - miszerint 1944 őszétől a következő év tavaszáig Siegendorf faluban voltak kényszermunkán - töltsék ki a kérdőívet és nyújtsák be az ügyintézéssel megbízott Magyar Zsidó Örökség Közalapítványhoz.

A Dömötör Csaba által az egerszegi cigány kisebbségi önkormányzat nevében aláírt és lepecsételt papírokat eljuttatták Budapestre. Időközben azonban újfajta kérdőíveket bocsátottak ki, így a kérelmet meg kellett ismételni. Ez az egyik személy esetében megtörtént. Az azóta elhalálozott asszony bankszámlájára a hamis dokumentumok alapján 2004 augusztusában 1,9 millió forintot át is utaltak. A házaspár azonban nem újította meg kérelmét, így a nekik járó 5,8 millió forintot végül nem fizették ki. A bíróság Dömötör Csabát a felbujtás mellett magánokirat-hamisításért marasztalta el és ítélte jogerősen 480 ezer forint pénzbüntetésre.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az olasz belügyminiszter azon sajnálkozik, hogy az olasz romákat nem tudja kitoloncolni

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültek

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromotCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt