HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ételt osztottak hétvégén, Nagykanizsán is

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 December 27    Forrás: Zalai Hírlap


Ez a cikk archív

"A szeretet mindenkié" mottóval ismét megrendezte ételosztó, jótékonysági akcióját a nagykanizsai Cigány Kisebbségi Önkormányzat az ünnepek alatt.

Hirdetmény

Az akció péntek este ötkor kezdődött, és egészen hétfő estig várták a rászorulókat egy tál meleg étellel, forró teával a Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban.

Az ételosztáson egyébként tavaly is sokan voltak, a tapasztalatok azt mutatják: sok a rászoruló, akinek ilyenkor egy tál leves is ajándék.

Nagykanizsán a cigány kisebbségi önkormányzat közösségi házában várták meleg vacsorával és kis ajándékcsomaggal az ünnepek alatt a hajléktalanokat, rászorulókat.

Viszonylag ritkán lehet látni kötényben Teleki László, roma ügyekért felelős államtitkárt, dr. Molnár József rendőrkapitányt és Litter Nándor polgármestert, ám a CKÖ karácsonyi melegkonyháján ez volt az illő viselet. A négynapos - december 23-26-ig tartó - akció során többek között a város elöljárói és az intézmények vezetői tálaltak a nehézsorsú hajléktalanoknak.

- A támogatóknak köszönhetően az idén is sikerült megszervezni az ételosztást - mondta Teleki László, a kanizsai CKÖ elnöke. - Az akció során több száz adag ételt és forró teát osztottunk szét a hajléktalanok között, kiknek száma sajnos nem csökken.

Az ételosztás megszervezésében több segítője is akadt a kisebbségi önkormányzatnak, a programban részt vett a város önkormányzata, a Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság is.

- A rendőröknek nem csak a bűnözők elfogása jelent örömet, a járőrök gyakorta találkoznak bajba jutott emberekkel, aki hagyja, azon segítenek is - állította dr. Molnár József rendőrkapitány.

Litter Nándor polgármester az átfogó, széleskörű támogatás híve, mint mondta: a szegénység elleni program keretében az önkormányzat további intézkedéseket hajt végre a jövőben, ugyanakkor az ilyen akciókra is szükség van, hiszen a rászorulóknak gyakran a napi étkezés is gondot okoz.

Az idei akcióban egyébként a városi kórház is jelentős szerepet vállalt, a négy napból, kétszer az intézmény biztosította a meleg élelmet, míg egyszer-egyszer az önkormányzat és a CKÖ állta a költségeket. A rászorulóknak gyakran a napi étkezés is gondot okoz, szükség van a segítségreHirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt