HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A Fidesz kezet nyújt a romáknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Forrai R. Katalin
2005 November 19    Forrás: Magyar Rádió


Ez a cikk archív

Farkas Flórián szerint a cigányság lehet a mérleg nyelve a jövő évi választáson. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke teljes foglalkoztatottságot garantált minden magyar romának és azt mondta: ha nyernek, költségvetési korlátozás nélkül támogatják a roma gyerekek tanulását.

Hirdetmény

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség kezet nyújt a romáknak, akiknek csakúgy, mint a magyaroknak, emberhez méltó életre van szükségük, hiszen ők is a nemzet részei államhatárokon belül és kívül - mondta Orbán Viktor pártelnök, a Lungo Drom fennállásának 15. évfordulója alkalmából megrendezett jubileumi kongresszuson Szolnokon.

A Fidesz elnöke emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy 2002-ben a szocialisták nem teljesített ígéreteikkel becsapták a romákat, megvásárolták szavazataikat, majd elfelejtették őket. Orbán Viktor szerint a cigányságnak kiútra van szüksége, hiszen ha ők sikertelenek, az ország is az. A Fidesz egyik fő szövetségesének tekinti a Lungo Dromot és készen áll a további együttműködésre.

Orbán Viktor kijelentette: a változás, Magyarország megváltozásának kulcsa a munkában van. A pártelnök így folytatta: javaslom, hogy választási programunkban első számú közös célként a teljes foglalkoztatás megteremtését tűzzük ki. Amire ma szüksége van a magyarországi romáknak az nem ígéret, hanem garancia. Fecsegéssel, ígérgetéssel, naponta eldurrantott újabb petárdákkal nem jutunk semmire, nekünk változtatni kell. Lehet együttműködni a magyarokkal, lehet megtalálni a közös kiutat, lehet közösen programot alkotni. Én emlékszem arra, amikor együtt dolgozhattam önökkel az árvíz idején. Rengeteg roma emberrel dolgoztam együtt a gátakon. Önök nagyon sokan voltak ott és nagyon jól dolgoztak, ezért pontosan tudom, hogy a teljes foglalkoztatottság lehetősége, amikor mindenki dolgozhat, aki dolgozni szeretne, az a romák számára valóságos kiutat fog jelenteni. Azért jöttem el, hogy arra kérjem önöket, mondják el Magyarországon minden romának, minden roma családnak, hogy a Fidesz kezet nyújt önöknek, a Fideszre lehet számítani, a Fidesz munkát ad és iskolát garantál minden roma családnak, minden roma gyermeknek. Mondják el, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség készen áll Magyarország minden romájával történő együttműködésre. Együtt, ha összefogunk, higgyék el, erősek vagyunk.

Orbán Viktor a Fidesz elnöke végezetül azt kívánta a 15 éves Lungo Dromnak, hogy legyen a magyarországi romák jogainak élharcosa és mutasson példát összetartozásból, hiszen győzni csak összefogással lehet.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt