HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Újratárgyalják a jászladányi alapítványi iskola ügyét

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  jászladány
2005 November 11    Forrás: HBA - RomNet


Ez a cikk archív

Újratárgyalják a jászladányi alapítványi iskola ügyét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon. Az iskola pár évvel ezelőtt azért került a figyelem középpontjába, mert a helyi kisebbségi önkormányzat szerint diszkriminatívan járt el a hátrányos helyzetű roma tanulókkal szemben.

Hirdetmény

A jászladányi alapítványi iskola ügyét 2002-ben lezárták, ennek ellenére szakvélemények hiányára hivatkozva újabb tárgyalást kért a Közigazgatási Hivatal vezetője. Mint ismert a Kisebbségi Önkormányzat akkor amiatt tiltakozott, hogy az általános iskola épületének egyik felében működő alaptványi iskola csak a rendezett családi hátterű gyerekek számára jött létre, kirekesztve ezáltal a hátrányos helyzetű roma tanulókat.

A felperes szerint továbbra is jogsértő az alapítványi iskola működése, mert azáltal, hogy a jászladányi önkormányzat bérbe adja az alapítványnak az általános iskola egy részét, megosztja az iskola tanulóközösségét, és megsérti nemcsak az egyenlő bánásmód elvét, de az általános alapoktatáshoz való jog elvét is.

Az iskola jogi képviselője szerint a Közigazgatási Hivatal vezetője egy vagyoni döntésből közoktatási ügyet akar kreálni, mivel a jog szerint az önkormányzat ebben az esetben a saját tulajdonával rendelkezett. Az alperes szerint az alapítványi iskola létrejöttével nem csorbult, hanem bővült a tanulási lehetőség, és leszögezte, hogy az önkormányzati iskolában is megfelelő az oktatás minősége.

A Közigazgatási Hivatal vezetője, oktatási pszichológus és szociológus szakértő bevonását is kérte az ügyben, ennek a bróság helyt adott, így a tárgyalás jövő januárban folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt