HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Civil pénzek partközeli alapítványoknak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 November 11    Forrás: Napi Online, RomNet


Ez a cikk archív

A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) 4,1 millió forint támogatást adott a szocialista Hanti Vilmos által vezetett Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalmának. A támogatások elosztásáért felelős miniszter - Göncz Kinga - előző alapítványai 14,5 millió forintot kaptak, miközben a legnagyobb szervezet a Mobilitás egyelőre nem kap semmit - írta a Magyar Nemzet.

Hirdetmény

A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) hétmilliárd forintos előirányzatát a kormány tartalék- és maradványképzési utasításai miatt csak az év végére és jövőre utalják át jogosultjainak, a civileknek. Idén év végén a pénz 60 százalékára számíthatnak, a fennmaradóra csak jövőre.

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium háttérintézményeként működő Mobilitás által szétosztandó 428 millió forintot eddig szintén hiába várták az ifjúsági táborozásokat, kulturális vagy egészségmegőrző rendezvényeket szervező társaságok, pénzüket a kormányzati takarékossági intézkedések miatt nem kapták meg.

Mindeközben a szocialista Hanti Vilmos által vezetett Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma 4,1 millió forintra számíthat a Nemzeti Civil Alapprogram közép-magyarországi kollégiumától, holott ezek a régiós kollégiumok az esetek nagy többségében néhány százezres támogatást ítélnek oda. Érdekesség, hogy az NCA közép-magyarországi kollégiumának, tehát a pénzelosztó testületnek maga Hanti Vilmos, az MSZP emberjogi és gyermektagozatának elnöke is tagja.

Göncz Kinga miniszter pedig nemcsak mint a civil pályázati pénzek elosztásáért végső soron felelős miniszterként érintett a támogatási összegek kapcsán, hanem egykori alapítványai által is. Életrajzából kiderül: "az Autonómia és a RÉS Alapítvány kuratóriumának elnöke, tagja a Soros Alapítvány kuratóriumának". Az Autonómia és a RÉS alapítványok 2004-ben és idén mintegy 14,5 millió forintban részesültek, illetve részesülnek a Nemzeti Civil Alapprogram révén. A támogatások jelentős részét már felvette a két alapítvány.

A Roma Kulturális alapnál sem más a helyzet. A döntési lista alapján jól kivehető, hogy kuratórium (MACIKA) tagjaihoz (http://www.macika.hu/frames/kurlista.htm) közel álló civil és magán személyek részesültek elsősorban magas összegű támogatásban. A RomNet információja szerint már a döntés nyilvános kihirdetése előtt több civil szervezetnek kiutalták a pályázaton elnyert összeget. Egyes, nevük elhallgatását kérő civil vezetők szerint, utolsó leosztás történt a Magyarorszcági Cigányok Közalapítvány költségvetéséből.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt