2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Szanyi rendőri túlkapás: megszakított szembesítés
2005. 10. 28. 00:00

A csornai rendőrkapitányságon szembesítették a házaspárt a bántalmazóival. Az agydaganatos, epilepsziás férj rosszul lett, ezért meg kellett szakítani a szembesítést.

Ahogy arról a Roma Sajtóközpont korábban már beszámolt: a Kancso házaspár elmondása szerint a szanyi körzeti megbízott fiával és vejével egy vitát követően többször hasba rúgta őket. Az orvosi vizsgálat szerint az egyébként agydaganatos és epilepsziás férjnek bordazúzódása lett, és oxigén hiányos állapot lépett fel nála, az asszony nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett: neki a kezét csavarták ki. A házaspár feljelentette a rendőrt a csornai rendőrkapitányságon, ott az ügyet hivatalból átadták az ügyészségi nyomozóhivatalnak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a körzeti megbízott ellen.

Most az ügyben eljáró ügyészségi nyomozó a csornai rendőrkapitányságon szembesítette a házaspárt a körzeti megbízottal, a fiával és a vejével. Kancso Attila rosszul lett, ezért meg kellett szakítani a szembesítést. Információink szerint a rendőr tagadta a bántalmazást.

Közben a két hónapos nyomozati határidő lassan a végéhez közeledik. Dr. Székelyné, Riba Katalin, a Győr- Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta: várhatóan két hét múlva lezárják az ügyet. Azt egyelőre még nem lehet tudni: beterjesztik -e a körzeti megbízott ellen a vádjavaslatot, vagy sem.