2024 April 27., Saturday/Zita napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Orbán Viktor szövetséget ajánlott a roma vállalkozóknak
2005. 10. 27. 00:00

Szövetséget ajánlott a roma vállalkozóknak Orbán Viktor azon a fórumon, amelyet a Fidesz Gazdasági Konzultáció elnevezésű programsorozata keretében rendeztek roma vállalkozók részére Szécsényben.

"Egy olyan helyzetben vagyunk, amiből vagy együtt fogunk kilábalni, vagy sehogy sem. Szerintem olyan Magyarország nem képzelhető el, ahol a magyarok sikeresek, a cigányok meg nem. Meg fordítva se." - mondta a Fidesz elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy sem a magyarok, sem a politikusok nem fogják megoldani a roma vállalkozók problémáit, ám szövetségesek nélkül sem lábalhatnak ki nehéz helyzetükből. Vagyis, ha megfogalmazzák a megoldási javaslatokat, a Fidesz örömmel hajlandó együttműködni a roma vállalkozókkal - mondta Orbán Viktor.

Ebben a helyzetben - folytatta Orbán Viktor - nem pusztán politikai szinten kell megszerveződnie a roma vállalkozóknak, hanem más formában is. Ezzel kapcsolatban felvetette egy roma vállalkozói kamara létrehozásának a lehetőségét, illetve azt, hogy a roma vállalkozások tevékenyen vegyenek részt a roma fiatalok szakképzésében.