HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romát vertek rendőrök

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr, ózd
2005 Október 05    Forrás: Lakatos Elza-Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége miatt indított nyomozást a Borsod Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal egy ózdi roma férfi feljelentése nyomán, aki azt állítja: rendőrök megverték. Az Ózdi Rendőrkapitányság szerint intézkedésük jogszerű volt.

Hirdetmény

Jónás Imre külön élő az élettársát látogatta meg egy este, hogy rendezzék közös gyermekeik sorsát. A bíróság korábban a férfinak ítélte mindkét gyermekük felügyeleti jogát. A beszélgetésen a nő mostani élettársa, annak édesapja egy nyugdíjas rendőr, és egy szomszéd volt jelen. Jónás Imre elmondása szerint amikor végeztek és hazafelé indult, a kapu előtt az utcán két járőrautó, és benne nyolc rendőr várta.

A férfi azt közölte: az egyik rendőr lerántotta kerékpárról és nekicsapta az egyik autónak, a kapuban bámészkodókat pedig arra utasította, hogy menjenek be a házba. Ezután a férfi szerint mind a nyolc rendőr nekiesett. "A lábamra tapostak, közben ököllel és gumibottal ütötték a gyomromat, és a vállamat" - mesélte. Ezután a rendőrök az Ózdi Rendőrkapitányságra vitték a Jónást, és csak másnap reggel fél hatkor engedték el, de közben nem hallgatták ki. Ezután a férfi a városi kórházba ment, ahol elmondása szerint az ügyeletes sebész orvos nem volt hajlandó látleletet adni neki, csak egy ambuláns lapot kapott arról, hogy ott járt.

Jónás ezután felkeresett egy fényképészt, és fotókat készíttetett sérüléseiről, majd ezeket csatolva feljelentette a rendőröket a megyei ügyészségi nyomozóhivatalnál.

A Borsod Megyei Ügyészségi Nyomozóhivatal sajtószóvivője, Martossy György a Roma Sajtóközpontnak úgy nyilatkozott: hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége miatt nyomoznak ismeretlen tettesek ellen. Hozzátette: már több tanút is kihallgattak, de még nincs gyanúsítottjuk.

A szóvivő azt is elmondta: a roma férfi kórházi ambuláns lapja és a fényképek különböző testtájékon elszenvedett zúzódásokról, és bőr alatti sérülésekről tanúskodnak. Az Ózdi Rendőrkapitányság nem indított vizsgálatot. Balatonfüredi János, a közbiztonsági osztály vezető-helyettese azt közölte: a rendőri intézkedés jogszerű volt.
Az elmúlt egy hónapban ez a negyedik eset, amikor romák arról számolnak be, hogy rendőrök verték meg őket. A Győr-Sopron megyei Szanyon egy roma házaspár arról tett feljelentést, hogy a körzeti megbízott, a fia és a veje megrugdosták őket. Az egyébként epilepsziás férj a látleletek szerint bordazúzódást szenvedett. A megyei ügyészségi nyomozóhivatal jelenleg is hivatali eljárásban elkövetett bántalmazás miatt nyomoz.
A Vas megyei Körmenden egy roma család azt állítja: egy helyi rendőr és egy tucat "fekete ruhás" támadt rájuk lakásuk előtt, gumibottal ütlegelték őket, egyikőjükre pisztolyt is szegeztek. A Körmendi Rendőrkapitányság illetékese szerint szabályszerűen intézkedtek.
Budapesten, a Körmendi út mentén lakó hajléktalan romák azt mondták el: egy szurkolói buszt kísérő rendőrök gumibotozták meg őket, és azt a hetvennyolc éves nem roma nénit, aki megpróbált a segítségükre sietni. Vizsgálat ebben az ügyben még nem indult.

Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Horváth Aladár állítja: Orbán hivatali visszaélést és becsületsértést követett el

  • Feljelentették Orbánt a gyöngyöspatai kártérítési perről tett nyilatkozata miatt

  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítésCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt