HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Rendőri intézkedés közben megvertek egy roma családot Körmenden

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr, Körmend
2005 Szeptember 16    Forrás: Lakatos Elza-Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Egy körmendi roma család állítása szerint csaknem húsz fekete ruhás férfi és egy helyi rendőr támadt rájuk saját lakásukban. Gumibottal és viperával ütlegelték őket, egyikőjükre pisztolyt is rántottak. Két kamaszlányt is bántottak. A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője szerint az intézkedés szabályos volt.

Hirdetmény

"Húsz fekete ruhás ember, és egy rendőr esett nekünk" - állítja Kolompár Gyuláné. Az asszony a Roma Sajtóközpontnak elmondta: egy kilenc évvel ezelőtt elkövetett lopás miatt a rendőr iratismertetésre akarta vinni a bíróságra két fiát és egyik menyét. Az asszonynak négy fia és húsz unokája van, mind egymás mellett laknak a Bartók lakótelepen, egy lépcsőházban. Az 53 éves szívbeteg asszony szerint a fekete ruhások egyszerre rontottak rájuk, és szó nélkül ütni kezdték őket. "Kinyitottam az ajtót, belém rúgott az egyik, a hajamnál fogva kihúzott a lakásból, egészen a lépcsőig. Az egyik fiamat a folyosón viperával verték, a másikat pisztollyal térdre kényszerítették" - állítja. A nagymama egyik unokája, a tizenhét éves Bella azt mesélte: tizenhárom éves húgával őket is a folyosóra vonszolták, és a lépcsőkorláthoz vagdosták.

Jajgatásukra elmondásuk szerint "kuss, te analfabéta kurva" volt a válasz.

A megvertek közül csak hárman kértek orvosi látleletet, eszerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A többiek félnek orvoshoz fordulni. A család jogi képviseletét ellátó Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke, Horváth Aladár elmondta: vizsgálatot kezdeményeznek a megyei rendőrkapitánynál.

Szendrődi Barnabás, alezredes, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője nem árulta el, hányan voltak a rendőri intézkedésnél, kik voltak a fekete ruhások, és határozottan tagadta, hogy bántották volna a romákat. Annyit közölt: Kolompáréktól összesen négy embert vittek el, hármat a bíróságra, egyet a fogdába. Az alezredes szerint az intézkedés szabályos és jogszerű volt.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt