2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Rendőri intézkedés közben megvertek egy roma családot Körmenden
2005. 09. 16. 00:00

Egy körmendi roma család állítása szerint csaknem húsz fekete ruhás férfi és egy helyi rendőr támadt rájuk saját lakásukban.

"Húsz fekete ruhás ember, és egy rendőr esett nekünk" - állítja Kolompár Gyuláné. Az asszony a Roma Sajtóközpontnak elmondta: egy kilenc évvel ezelőtt elkövetett lopás miatt a rendőr iratismertetésre akarta vinni a bíróságra két fiát és egyik menyét. Az asszonynak négy fia és húsz unokája van, mind egymás mellett laknak a Bartók lakótelepen, egy lépcsőházban. Az 53 éves szívbeteg asszony szerint a fekete ruhások egyszerre rontottak rájuk, és szó nélkül ütni kezdték őket. "Kinyitottam az ajtót, belém rúgott az egyik, a hajamnál fogva kihúzott a lakásból, egészen a lépcsőig. Az egyik fiamat a folyosón viperával verték, a másikat pisztollyal térdre kényszerítették" - állítja. A nagymama egyik unokája, a tizenhét éves Bella azt mesélte: tizenhárom éves húgával őket is a folyosóra vonszolták, és a lépcsőkorláthoz vagdosták.

Jajgatásukra elmondásuk szerint "kuss, te analfabéta kurva" volt a válasz.

A megvertek közül csak hárman kértek orvosi látleletet, eszerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A többiek félnek orvoshoz fordulni. A család jogi képviseletét ellátó Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke, Horváth Aladár elmondta: vizsgálatot kezdeményeznek a megyei rendőrkapitánynál.

Szendrődi Barnabás, alezredes, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője nem árulta el, hányan voltak a rendőri intézkedésnél, kik voltak a fekete ruhások, és határozottan tagadta, hogy bántották volna a romákat. Annyit közölt: Kolompáréktól összesen négy embert vittek el, hármat a bíróságra, egyet a fogdába. Az alezredes szerint az intézkedés szabályos és jogszerű volt.