2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Eperjesi Tamás a MACIKA volt elnöke cáfol
2005. 08. 30. 00:00

A romnet.hu szerkesztőségének címzett levelet teljes terjedelmében nem közöljük, mivel az írás tartalma nem hozható összefüggésbe dr. Eperjesi Tamással.

"(...) szeretném tisztázni, hogy valóban Hatvan város alpolgármestere vagyok és emellett az ICSSZEM szakértőjeként is dolgozom. Azonban a Hatvan Városért Közalapítványnak semmilyen tisztségviselője, sem tagja nem vagyok. Természetesen az sem igaz, hogy a MACIKA támogatottja lennék" -írta a közalapítvány volt elnöke.

A romnet.hu szerkesztőségének címzett levelet teljes terjedelmében nem közöljük, mivel az írás tartalma nem hozható összefüggésbe dr. Eperjesi Tamással. A közalapítvány volt elnöke levelében úgy fogalmaz: "(...) Ezzel szemben az igazság az, hogy 2005-ben, Hatvan várossá nyilvánításának 60. évfordulójára jubileumi programsorozatot állítottunk össze. Ennek egyik kiemelkedő eseménye volt - az egyébként diákéveit Hatvanban töltő - Szentandrássy István festőművész "Álmodozások kora" címmel megrendezett kiállítása.

 

Ezt Hatvan Város Önkormányzatával, cigány kisebbségi önkormányzatával, a környékbeli kisebbségi önkormányzatokkal, valamint alpolgármesterként adott hozzájárulásommal és a Hatvan Városért Közalapítvány támogatásával közösen rendeztük meg. A tárlat és a díszes megnyitó költségeihez Varga József úr, a MACIKA elnöke - kérelmünkre - a kiadások mintegy 20 %-át fedező 100.000 Ft, azaz egyszáz ezer forintos támogatást nyújtott elnöki keretéből.

 

Az adomány tényét a kiállítás meghívóján, tájékoztató brossúráján, valamint a médiában is megjelentettük, ahogyan ez látható volt - többek közt - az MTV Roma Magazinjában is.

 

A Varga József elnök úr által Szentandrássy művész úr nagy volumenű kiállításának költségeihez való hozzájárulását mindezek után úgy feltüntetni, mintha én magam lennék a MACIKA támogatottja - enyhén szólva hamis és félrevezető" -írta.