HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Eperjesi Tamás a MACIKA volt elnöke cáfol

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Augusztus 30    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

"A Romnet.hu internetes hírportálon 2005. augusztus 25-én jelent meg "A politika áldozatává válik a MACIKA" című írás, amelyben szerkesztőségi értesülésként valótlan megállapítások jelentek meg" - reagált a cikk tartalmára levélben Eperjesi Tamás, a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány volt elnöke.

Hirdetmény

"(...) szeretném tisztázni, hogy valóban Hatvan város alpolgármestere vagyok és emellett az ICSSZEM szakértőjeként is dolgozom. Azonban a Hatvan Városért Közalapítványnak semmilyen tisztségviselője, sem tagja nem vagyok. Természetesen az sem igaz, hogy a MACIKA támogatottja lennék" -írta a közalapítvány volt elnöke.

A romnet.hu szerkesztőségének címzett levelet teljes terjedelmében nem közöljük, mivel az írás tartalma nem hozható összefüggésbe dr. Eperjesi Tamással. A közalapítvány volt elnöke levelében úgy fogalmaz: "(...) Ezzel szemben az igazság az, hogy 2005-ben, Hatvan várossá nyilvánításának 60. évfordulójára jubileumi programsorozatot állítottunk össze. Ennek egyik kiemelkedő eseménye volt - az egyébként diákéveit Hatvanban töltő - Szentandrássy István festőművész "Álmodozások kora" címmel megrendezett kiállítása.

 

Ezt Hatvan Város Önkormányzatával, cigány kisebbségi önkormányzatával, a környékbeli kisebbségi önkormányzatokkal, valamint alpolgármesterként adott hozzájárulásommal és a Hatvan Városért Közalapítvány támogatásával közösen rendeztük meg. A tárlat és a díszes megnyitó költségeihez Varga József úr, a MACIKA elnöke - kérelmünkre - a kiadások mintegy 20 %-át fedező 100.000 Ft, azaz egyszáz ezer forintos támogatást nyújtott elnöki keretéből.

 

Az adomány tényét a kiállítás meghívóján, tájékoztató brossúráján, valamint a médiában is megjelentettük, ahogyan ez látható volt - többek közt - az MTV Roma Magazinjában is.

 

A Varga József elnök úr által Szentandrássy művész úr nagy volumenű kiállításának költségeihez való hozzájárulását mindezek után úgy feltüntetni, mintha én magam lennék a MACIKA támogatottja - enyhén szólva hamis és félrevezető" -írta.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt