HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ötvenezer helyett mindössze tizenkétezer szignó gyűlt össze a kilakoltatások ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Augusztus 10    Forrás: Népszava


Ez a cikk archív

Nem gyűlt össze kellő számú aláírás a Roma Polgárjogi Alapítvány népi kezdeményezéséhez a kilakoltatatások megfékezéséről. Hatvan nap alatt ötvenezer támogatóra lett volna szükség ahhoz, hogy az Országyűlés napirendjére tűzze a kérdést. A szervezet szeptemberben eldönti, újraindítják-e a kezdeményezést, vagy konkrét jogszabálytervezetet nyújtanak be a kormány elé.

Hirdetmény

Az ötvenezer helyett mindössze tizenkétezer aláírás gyűlt össze a kilakoltatatás megfékezéséről szóló kérdésre - közölte Horváth Aladár. A Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke elmondta: hatvan nap alatt ötvenezer támogatóra lett volna szükség ahhoz, hogy az Országyűlés napirendjére tűzze a kérdést.

Úgy fogalmazott: az alapítvány kétszáz munkatárs segítségét kérte a tagszervezetektől, de csupán 35-en vettek részt az akcióban. Az elnök a kudarcot úgy értékelte: hiányzott a közösségek aktivitása, és az alapítvány pénze is kevés volt arra, hogy minél több helyre eljussanak az aláírásgyűjtők. Elmondta azt is, többen azért tagadták meg az aláírást, mert úgy értelmezték, az önkényes lakásfoglalók érdekében történik az akció, mások a politikai következményétől féltek. Horváth Aladár közölte: szeptemberben eldöntik, újraindítják a kezdeményezést, vagy konkrét jogszabálytervezetet nyújtanak be a kormány elé.

Lapunkban korábban megírtuk, a Roma Polgárjogi Alapítvány kezdeményezte az aláírásgyűjtést, azt kívánták elérni, hogy senkit ne lehessen utcára tenni egyebek mellett a lakbér vagy a közüzemi számlák elmaradása miatt. Az Országos Választási Bizottság (OVB) által jóváhagyott "népi kezdeményezés" kérdése így szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés tárgyalja meg egy olyan törvényi rendelkezés elfogadását, amely kimondaná, hogy saját elhelyezési lehetőség hiányában senki nem fosztható meg lakásától, vagy lakóhelyiségétől mindaddig, amíg elhelyezését - családjával együtt - a lakás kiürítését kérelmező, vagy a települési önkormányzat nem biztosítja, és ezt a kiürítésről szóló döntés kimondása előtt írásban vállalja?"Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt