2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kétmilliárd forintra pályázhatnak a szegregációt csökkenteni kívánó iskolák
2005. 07. 30. 00:00

Lesz az idén is roma tanulmányi ösztöndíj. Fontos változás az is, hogy a támogatás elnyeréséhez a tanulóknak immár be is kell fejezniük az elkezdett féléve.

Lesz az idén is roma tanulmányi ösztöndíj - jelentette ki az esélyegyenlőségi miniszter. Göncz Kinga ezzel az utóbbi napokban lábra kapott hírekre kívánt reagálni, melyek ezzel ellentétesen foglaltak állást. A minisztérium saját hatáskörébe vonta a roma tanulók ösztöndíjának kifizetésével kapcsolatos ügyek intézését, miután a Magyarországi Cigányokért Közalapítvány július 20-ig nem alakította át az ösztöndíj-rendszert úgy, hogy az eredeti céljának, a tanulásra való ösztönzésnek megfeleljen. A legfontosabb változás az lesz, hogy a támogatás elnyeréséhez nem elég az iskolalátogatási bizonyítvány, hanem igazolni kell a tanulmányi félév eredményes befejezését is - tájékoztatott a miniszter.

Kétmilliárd forint áll rendelkezésre a hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelésének segítésére - közölte Daróczi Gábor miniszteri biztos. A pályázatokra többek között olyan iskolák jelentkezését várják, amelyek csökkenteni kívánják az iskolai szegregációt - mondta el.