2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az OCÖ nincs a gáton
2005. 07. 11. 00:00

A RomNet információja szerint nem érkezett meg az Országos Cigány Önkormányzat által felajánlott segítség, amit még tegnap ajánlott fel Kolompár Orbán a szervezet elnöke.

Budai István helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviselője nehezményezte, hogy még ilyen szorult helyzetben is a roma politikusok politikai hasznot remélve valótlan dolgokat állítanak a különböző médiumokban. Budai hozzátette, hogy sem, őt sem képviselőtársait nem keresték meg az Országos Cigány Önkormányzattól.

Budai kiemelte, hogy kézzelfogható segítséget eddig Kozma Blankától a Roma Nők Egyesületének elnökétől, Dancs Mihálytól a Roma Polgárjogi Mozgalom B-A-Z Megyei Szervezetének elnökétől és Horváth Aladár a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökétől kaptak.

Mint ismeretes a borsod megyei Boldvát özönvízszerű eső érte szombat éjszaka. Több mint száz család lakását mosta alá a víz, többeket ki kellett költöztetni. Az özönvíz a fekáliát kimosta a romatelepen, ezért fertőző májgyulladás ellen oltanak be gyermekeket, terhes anyákat, illetve segítőket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldván - közölte Budai István a RomNettel.

A vízszint csökken, de azért még töltik a homokzsákokat, és a szivattyúk is működnek. A lajtos kocsik munkáját viszont leállították a magas költségekre hivatkozva - tudatta Budai István.