HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Júliustól Románia elnökli a Roma Évtizedet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Június 07    Forrás: Vadász Dániel - Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Júliustól Románia elnökli a Roma Integráció Évtizedét. A program egyik legfontosabb támogatója harminc milliós dolláros segítséget ígér.

Hirdetmény

A résztvevő országok mindegyike (Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Makedónia, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovákia) roma vezetők és civil szervezetek részvételével kidolgozza a saját cselekvési tervét. Magyarország az idei év februárjáig tartó előkészületi időszakában vállalta a program koordinációs munkáinak irányítását, melyet a rotációs rendszer értelmében július elsejétől a tagországok közül legnagyobb roma népességgel rendelkező Románia vesz át. A leendő elnöklő ország terveinek középpontjában szerepel a pénzügyi támogatásokkal kapcsolatos hatékony egyeztetés, a közvélemény figyelmének felhívása az Évtized Programra célzott tevékenységek révén, továbbá a társadalomban élő diszkriminatív attitűdök csökkentése a médián keresztül.

"Nagy öröm számomra, hogy Románia veszi át ennek a fontos kezdeményezésnek az irányítását." - mondta az Open Society Institute (OSI) elnöke Soros György, aki egyben a program egyik legfontosabb támogatója. Soros ígéretet tett arra is, hogy az OSI minden rendelkezésre álló anyagi és tapasztalati forrásából támogatja az Évtized célkitűzéseit.

A Soros Open Network öt éves fennállása alatt mintegy 121 millió dollárt költött a hálózat Romániai tevékenységére, mely kiegészül azzal a 36 millióval, melyet a szervezet közreműködésével más donorok adományoztak. Soros további 30 millió dollárral járul hozzá a nemrég létrehozott Roma Oktatási Alaphoz, amely az Évtized iskolarendszert érintő reformjait hivatott támogatni. A más kormányoktól, nemzetközi és magánszervezetektől továbbá egyénektől érkező felajánlásoknak köszönhetően az Alap mintegy 43 millió dollárral kezdi meg működését.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt