2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Diszkrimináció ellenes képzés
2005. 06. 01. 00:00

Az Európai Unió támogatásával két napos, diszkrimináció ellenes képzést szervez Budapesten a magyarországi civil szervezeteknek a Helsinki Bizottság.

A diszkrimináció a társadalom számos területén van jelen. Legyen valaki testi vagy szellemi fogyatékos, állami gondozott, roma vagy akár homoszexuális, valószínű, hogy élete során már tapasztalta a diszkrimináció ilyen vagy olyan formáját. A diszkrimináció ellenes küzdelmet célozza meg az a két napos képzés, melyet az Európai Unió felkérésére a Helsinki Bizottság szervez Budapesten.

"A képzés lényege, hogy együtt gondolkodjunk, megosszuk tapasztalatainkat a képzésen részt vevő szervezetek tagjaival. A képzés időtartama alatt szeretnénk példákon keresztül a résztvevők figyelmét felhívni a diszkrimináció ellenes küzdelem valamint a tudatosság-növelés fontosságára, az egyes jogorvoslati lehetőségekre, valamint arra, hogy miképpen nyújthatunk segítséget a diszkrimináció áldozatainak" - mondta el a kurzus egyik oktatója, Hann Péter, az Ökonet Kft. munkatársa.

A képzésen a legkülönbözőbb szervezetek vesznek részt, akik abban megegyeznek, hogy a diszkrimináció veszélyének kitett emberek jogait, érdekeit védik. Ilyen például a Siketek és Nagyothallók Szövetsége, a "Csepp a tengerben" állami gondozott fogyatékos gyermekekért alapítvány, valamint a Labrisz Leszbikus Egyesület.