2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romának vallja magát a kardos támadó, áldozata szerint viszont nem az
2005. 05. 20. 00:00

A rendőrség elfogta a Moszkva téri kardos támadót, aki egy 15 éves roma fiút szúrt le a 21-es busz végállomásában. Az elkövető szintén romának vallja magát.

A rendőrség egy lakossági bejelentés nyomán jutott el egy be nem jegyzett "hagyományőrző" csoporthoz, melynek egy 21 éves munkanélküli tagja részletes vallomást tett a bűntényről. Eszerint egy Mortimer becenévre hallgató, törökbálinti illetőségű, 17 éves, szakközépiskolás fiatal szúrta le karddal a buszon a 15 éves roma gyereket.

A magát szintén romának valló elkövető beismerte tettét. A támadásról a rendőrség tájékoztatása szerint eddig az tudható: a "hagyományőrző" csoport a Normafánál gyakorlatozott, és most is oda tartott. A buszon azonban szóváltásba keveredtek az áldozattal és két barátjával, akik állítólag "irritálóan" figyelték a szokatlan öltözetet viselő társaságot. A veszekedést követően szúrta le Mortimer Józsikát.

Dr. Tóth Gábor rendőrezredes elmondta: a bűncselekményben használt kardot még nem sikerült megtalálni, de tudomásuk szerint azt a társaság egyik tagjának rokona a Hajógyári-szigeten rejtette el. A megszúrt fiú édesapja a Roma Sajtóközpontnak úgy nyilatkozott: sem Józsika, sem a vele utazó két barátja nem látták romának a támadót. "Barna bőrű volt és húzott szemű, de nem volt roma"- állítja Patai József fiára hivatkozva.

A sérült gyerek elhagyta a kórházat, teljes felépülése azonban orvosai szerint akár egy évig is eltarthat.