HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Félmilliós jutalmat ajánlottak fel a roma fiú támadóiért

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mortimer
2005 Május 10    Forrás: HVG


Ez a cikk archív

Félmillió forintos díjat ajánlott fel Budapest rendőr-főkapitánya annak, aki információkat tud adni a Budapesten karddal átszúrt fiú ügyében - közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Hirdetmény

"Budapest rendőrfőkapitánya bruttó 500 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható" - olvasható a BRFK honlapján a vasárnap történt bűncselekménnyel kapcsolatban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - egyelőre - ismeretlen tettesek ellen a vasárnapi, II. kerületi brutális támadás ügyében.

Vasárnap délután egy budai autóbusz-végállomásról indulni készülő buszon egy egyelőre ismeretlen, katonai ruhát viselő hatfős társaság egyik tagja megszúrt egy 15 éves budapesti fiatalembert, akit a mentők életveszélyes sérüléssel kórházba szállítottak. Az eset elkövetése után a támadó és társai a helyszínről gyalog elmenekültek.

A feltételezett elkövetők:

Az elkövető 25 év körüli, vékony arcú, vállig érő, fekete hajú, lófarkas, körszakállas férfi, aki fekete bőrdzsekit, fekete nadrágot és bakancsot viselt. A társasághoz tartozott még egy 24 év körüli férfi, aki sötétzöld rohamsisakot, zöld katonai zubbonyt - feltehetően régi magyar gyakorló ruha felsője - és bakancsot viselt. A társaságban volt egy 20 év körüli, sötét, vállig érő hajú nő is, aki fekete vászon kabátot, kék farmernadrágot és tornacipőt viselt. A társaság tagjainál két darab - egy fából készült, lakkozott, kerek és egy címerpajzs alakú natúr fa - pajzs, két darab kard, valamint egy rohamkés volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya kéri, hogy aki a grafikán látható csoport tagjait felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatba érdemleges információval rendelkezik, hívja a 443-5000/31-694 telefonszámot, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A Roma Polgárjogi Alapítvány közleménye szerint a tizenöt éves roma fiú két nem roma barátjával focizni indult. A fiú élet és halál között van, a kard átszúrta a gyomrát, a máját, a beleit, a lépét el kellett távolítani. A Roma Polgárjogi Alapítvány szolidaritását fejezte ki József és családtagjai felé, egyben a leghatározottabban tiltakozik a brutális támadás ellen.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt