HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kövesi is távozik a Romaügyi Tanácsból

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 április 25    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Zsigó Jenő április elején jelentette be lemondását a Romaügyi Tanács tagságról, és mintegy három héttel később Kövesi Vilmos is úgy gondolta: a csak látszólagosan működő, tettek nélküli testületnek nem kíván tovább tagja lenni.

Hirdetmény

Az OCÖ elnökhelyettese Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek címzett levelében a Romaügyi Tanács működésével kapcsolatban úgy fogalmazott: a szervezet az elmúlt időszakban semmilyen érdemleges munkát nem végzett és ebben a "semmittevésben" nem kíván részt venni.
 

Gyurcsány Ferenc
Miniszterelnök Úr

Miniszterelnöki Hivatal

1055 Budapest
Kossuth Lajos tér 1-3.

Tárgy: Kérelem

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kövesi Vilmos, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese, a Romaügyi Tanács tagja, azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a csak látszólagosan működő, tettek nélküli, Romaügyi Tanács tagságából felmenteni, tagsági lemondásomat elfogadni szíveskedjen.

Indoklás:

2002-ben, a Medgyessy Péter, volt miniszterelnök úr kezdeményezésére létrehozott és felállított Romaügyi Tanács tagjává választottak. Ezt akkor igen megtisztelő és felemelő dolognak tartottam. Úgy gondoltam, ebből a pozícióból, a cigányság életkörülményeit érintő, javító feladatokról közvetlen információkat szerezhetünk, tárgyalásokat kezdeményezhetünk a kormány legmagasabb vezetőivel.

Sajnos elképzeléseim nem váltak valóra, sőt: teljes kudarcba fulladtak csakúgy, mint a Romaügyi Tanács! Sokkal hatékonyabb, sikeresebb munkát reméltem e Szervezettől!

Mivel a Romaügyi Tanácsban helyet foglalók a magyarországi roma-politika meghatározó személyiségei, joggal elvárható lett volna tőlük a cigányság helyzetének valós alapokon nyugvó megváltoztatása, javítása. A sorban nem hátul, egyedül kullogva, hanem együtt, a kormányzattal karöltve kellene a problémákat megoldani! A II. János Pál pápánál tett látogatásunkkal is ezt próbáltuk sugallni minden jóérzésű ember számára.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Úgy vélem, fentiekkel kellőképpen indoklást nyert a Romaügyi Tanácsból történő kilépésem. E Szervezet az elmúlt időszakban semmilyen érdemleges munkát nem végzett és ebben a "semmittevésben" nem kívánok részt venni.

Tisztelettel kérem a Romaügyi Tanácsi tagságom alóli felmentésemet, ill. lemondásom szíves elfogadását.

Ettől eltekintve - ha nem is e helyen -, továbbra is tevékenykedni kívánok a cigányság érdekében, ezért, ha Önnek roma-ügyekben esetlegesen újabb gondolatai, elképzelései vannak, úgy tisztelettel és köszönettel várom azokat.

További munkájához kitartást, jó erőt, egészséget és sikereket kívánok.

Zalalövő, 2005. április 21.

Tisztelettel:

Kövesi Vilmos
OCÖ elnökhelyettes


Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Már kamasz lenne a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt kisfiú

  • Roma hősök – Szimpózium, kötetbemutató és kiállítás Budapesten

  • A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek Tatárszentgyörgyön

  • Emléktáblát avattak a romagyilkosságok áldozatainak

  • Romagyilkosságok - Az áldozatokra emlékeztek Budapesten a tizedik évfordulónCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt