2024 March 19., Tuesday/Bánk, József napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Horváth Aladár: szabályos adásvétel történt
2005. 04. 12. 00:00

Horváth Aladárt a Blikk című napilap hétfői cikke kapcsán kereste meg az MTI. Az írás szerint az RPA elnöke 15 milliós haszonnal adott túl lakásán a Corvin-Szigony Projektnek köszönhetően.

"A józsefvárosi önkormányzat több éve már felajánlotta megvásárlásra a Teleki téri lakásunkat, a múlt évben sikerült összegyűjteni annyi pénzt, hogy kifizessük a közel egymillió forintnyi összeget" - mondta el a Roma Polgárjogi Alapítvány (RPA)elnöke, hozzátéve: a komfortos, jó állapotú lakást áron alul, 177 ezer forintos négyzetméteráron, 16,5 millió forintért adták el.

Közölte: a Rév8 Rt.-vel már korábban egyeztettek arról, hogy ha tulajdonukba kerül a lakás, akkor azt eladják a társaságnak.

Horváth Aladárt a Blikk című napilap hétfői cikke kapcsán kereste meg az MTI. Az írás szerint az RPA elnöke 15 milliós haszonnal adott túl lakásán a Corvin-Szigony Projektnek köszönhetően.

"Szinte még meg sem száradt a pecsét azon a szerződésen, amelyben önkormányzati bérlakását 864.405 forintért megvásárolta, két nap múlva már el is adta az önkormányzatnak 16 és fél millióért" - olvasható a cikkben.

A hír szerint az önkormányzat által megbízott Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs Városfejlesztő Rt. feladata, hogy a VIII. kerület egyik részén kiürítendő lakásokban élőket új helyre költöztesse, ehhez a társaságnak lakásokat kell felvásárolnia.

"Ugyanúgy, mint bárki más kedvezményesen vásárolhattam meg a bérleményt, azonban (...) a Teleki térről el kellett költözni egészségügyi okok miatt, ezért vidéki ingatlant vásároltunk" - mondta Horváth Aladár.

Az RPA elnöke kitért arra is, korábbi, ugyancsak önkormányzati - Szilágyi utcai - otthonukra kértek minőségi cserét. Két részletben fizettek a Teleki téri lakásért, összesen kétmillió forintot.

Lőrinczi Reich József józsefvárosi fideszes önkormányzati képviselő "rendkívül pontatlanul fogalmazott, hogy mi nem fizettük ki ennek a lakásnak a minőségi-csere összegét" - tette hozzá Horváth Aladár.

"Nem ügyeskedtem, bérlő voltam, megvásároltam, hogy továbbköltözzünk lakhatóbb körülmények közé" - mondta az RPA elnöke hozzátéve: "semmifajta jogtalanságot nem követtem el, és (...) erkölcsileg sem róható fel számomra, hogy emberibb lakáskörülményeket szerettem volna a családomnak".