HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Milyen jelentős változást hoz a Roma Évtized?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2005 Február 22    Forrás: Új Szó


Ez a cikk archív

Az egyéves felkészülés után azt mondhatom, elsősorban a hozzáállás, a filozófia változik. A bekapcsolódott országok és a nemzetközi közvélemény figyelme fokozottabb mértékben irányul a roma kisebbség problémáira. Összehasonlítjuk az egyes országokban folyó programokat, és kiértékeljük a legjobbakat, ami jelentős előrelépést hozhat.

Hirdetmény

A szlovák kormány által januárban elfogadott nemzeti akcióterv ambiciózus célokat tartalmaz, de nem konkretizálja a felhasználható összegeket. Hogyan lehet úgy tervezni, hogy nem tudják, mire mennyit költhetnek?

A szlovákiai akcióterv egy politikai deklaráció a kormány részéről. Szerintem az Évtized abban segít, hogy ez alapján minden évben a költségvetés elfogadásakor kérhetek konkrét összeget a programok megvalósítására. Ugyanez vonatkozik az egyes minisztériumokra: azoknak a céloknak a megvalósítására, melyek a hatáskörükbe tartoznak, nekik kell biztosítaniuk az anyagiakat. A programba bekapcsolódott a Világbank és a Nyílt Társadalomért Intézet. Ez azt jelenti, hogy a szükséges támogatás egy részét ők biztosítják?

Ezek a nemzetközi intézmények a Roma Oktatási Alap működését támogatják. Ezen felül is támogatják a programot, de - szerintem érthető okokból - nem mondták meg előre, hogy mekkora összeggel. A támogatás mértéke az adott ország kormányának aktivitásától függ. A Világbank már anyagilag is támogatott egyes programokat.

Ellenőrzik időközben is a megvalósulás ütemét?

A programok belső ellenőrzési mechanizmusokat is tartalmaznak, ezen felül évente egyszer kiértékeljük az elért eredményeket.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb érték

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt