2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hiller: rossz és álságos volt az MSZP romapolitikája
2005. 02. 22. 00:00

A pártelnök látványos reformokat ígért - "A cigánytagozatban (...) az elkövetkező napokban és hetekben fogják látni a változásokat".

Az MSZP cigánytagozatának vezetésében és tagságában az elkövetkező hetekben láthatóvá válnak azok a változások, melyek miatt két szocialista politikus korábban elhagyta a pártot - közölte az MSZP elnöke. Hiller István a Nap-keltében beszélt arról is, hogy az MSZP romapolitikája nem jutott el a romákhoz. "A cigánytagozatban, (...) nemcsak vezetésében, hanem tagságában is az elkövetkező napokban és hetekben fogják látni azokat a változásokat, amelyek miatt az említett két úr elhagyta a szocialista pártot" - mondta Hiller István utalva Csík Tamás, a tagozat elnöke és Szajkó Imre, elnökhelyettes távozására.

A politikus szerint a kilépések azt mutatják, hogy nem mindenki tudott azzal egyetérteni, ami "nem a nyilvánosság előtt az elmúlt két hónapban a szocialista párt romapolitikája kapcsán történt és folyt". Közölte, bízik az MSZP elnökségében roma ügyekkel megbízott Kállai Katalinban. Emlékeztetett arra, hogy Kállai Katalin október végén látott hozzá a párt roma politikájának "újra-összerakásához", és a munkával december végére, január közepére készült el. Ez nem mindenkinek tetszett - tette hozzá.

Hiller István szerint ahhoz, hogy az MSZP jól szerepeljen, konfliktusokat kell vállalni. "Ez egy ilyen konfliktus, felvállaltuk" - mondta.

"A szocialista párt romapolitikája nem jutott el a romákhoz" - mondta a pártelnök, aki arra a kérdésre, hogy az kihez jutott el, azt felelte: "papírokhoz, dokumentumok formáit öltötte, ilyen értelemben álságos volt".