HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hiller: rossz és álságos volt az MSZP romapolitikája

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Hiller, Kállai Katalin
2005 Február 22    Forrás: hirado.hu


Ez a cikk archív

A pártelnök látványos reformokat ígért - "A cigánytagozatban (...) az elkövetkező napokban és hetekben fogják látni a változásokat".

Hirdetmény

Az MSZP cigánytagozatának vezetésében és tagságában az elkövetkező hetekben láthatóvá válnak azok a változások, melyek miatt két szocialista politikus korábban elhagyta a pártot - közölte az MSZP elnöke. Hiller István a Nap-keltében beszélt arról is, hogy az MSZP romapolitikája nem jutott el a romákhoz. "A cigánytagozatban, (...) nemcsak vezetésében, hanem tagságában is az elkövetkező napokban és hetekben fogják látni azokat a változásokat, amelyek miatt az említett két úr elhagyta a szocialista pártot" - mondta Hiller István utalva Csík Tamás, a tagozat elnöke és Szajkó Imre, elnökhelyettes távozására.

A politikus szerint a kilépések azt mutatják, hogy nem mindenki tudott azzal egyetérteni, ami "nem a nyilvánosság előtt az elmúlt két hónapban a szocialista párt romapolitikája kapcsán történt és folyt". Közölte, bízik az MSZP elnökségében roma ügyekkel megbízott Kállai Katalinban. Emlékeztetett arra, hogy Kállai Katalin október végén látott hozzá a párt roma politikájának "újra-összerakásához", és a munkával december végére, január közepére készült el. Ez nem mindenkinek tetszett - tette hozzá.

Hiller István szerint ahhoz, hogy az MSZP jól szerepeljen, konfliktusokat kell vállalni. "Ez egy ilyen konfliktus, felvállaltuk" - mondta.

"A szocialista párt romapolitikája nem jutott el a romákhoz" - mondta a pártelnök, aki arra a kérdésre, hogy az kihez jutott el, azt felelte: "papírokhoz, dokumentumok formáit öltötte, ilyen értelemben álságos volt".Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt