HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kállai: 2003 óta csak romlott a cigányok helyzete

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  kállai ernő
2005 Február 18    Forrás: Joó István-Magyar Nemzet


Ez a cikk archív

Fel kellene hagyni azzal a 2003-tól megnyilvánuló kormányfilozófiával, hogy nincs cigánykérdés Magyarországon, és végre teljes feladat- és forráskoncentrációval kellene kezelni a romák problémáit, beleértve a telepek felszámolását is - vélekedett Törzsök Erika, a Cigánynak lenni Magyarországon; Jelentés - 2003 című kötet bemutatóján.

Hirdetmény

A jelen kormányciklus első teljes évét vizsgáló könyv beszédes alcíme: Látványpolitika és megtorpanás. Törzsök Erika, az Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány igazgatója úgy értékelte, 2002 után pozitív szemléletváltás jelei mutatkoztak, elfogadható program született a cigányság helyzetének javítására, ám végül kiderült: ez a kormány is az ágazati logika szerinti elosztási gyakorlatot folytatja, miközben a tárcák, a "nagy rendszerek" számára a romák szükségképpen láthatatlanok maradtak.

A kisebbségkutató szólt az Országos Cigány Önkormányzat vizsgált évben mutatott gyenge érdekérvényesítő képességéről, illetve arról, hogy a cigányprobléma alacsony hatásfokú kezeléséhez a roma intézményrendszer folyamatos erodálódása is hozzájárult: például a romaügyi államtitkári jogkör bizonytalansága, a Medgyessy Péterék által felállított Romaügyi Tanács névlegessé válása, illetve a Romaügyi Hivatal bedarálása.

A kötetbeli szerzőtárs, a roma származású Kállai Ernő érzékeltette: a helyzet 2003 óta még romlott is. Szerinte csak addig lehet mondani, hogy hazánkban nincs romakérdés, amíg el nem éri a probléma nagysága a szlovákiai mértéket, ami majd, úgy lehet, egységesíti e ma még megosztott kisebbség fellépését.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt