HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Roma fórumot tartanak az Európai Parlamentben

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma
2005 Január 24    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Roma fórum kezdi meg munkáját az Európai Parlamentben - jelentette be hétfői brüsszeli közleményében Lévai Katalin (MSZP).

Hirdetmény

Eszerint a magyar EP-képviselő kezdeményezésére és szervezésében kedden kerül sor a fórum első rendezvényére, amely az uniós versenyképesség javítására kidolgozott lisszaboni stratégia, az oktatás és a média kérdéseivel foglalkozik. A fórumon az Európai Bizottság, az Európai Parlament, számos civil szervezet képviselői, uniós tagállamokból és más európai országokból érkező, szakértő roma fiatalok együtt tárgyalják meg a következő évek feladatait.

Lévai Katalin azért tartja fontosnak a fórum életre hívását, mert megítélése szerint "a roma lakosság az unió valamennyi tagállamában rendszeresen válik kirekesztés és diszkrimináció áldozatává a foglalkoztatás, az oktatás és a hétköznapi élet területein".

A roma fórum feladatai a közlemény szerint a roma integrációt segítő uniós politika erősítése, az Európai Parlament, a miniszteri tanács, a brüsszeli bizottság, a civil szféra és a roma szakértők munkájának összehangolása, az egyes országokban sikeresen alkalmazott diszkriminációellenes politikák elterjesztése a tagállamokban, a tagországok jogalkotásának vizsgálata a roma érdekképviselet szempontjából, a roma integrációs programok finanszírozásának átláthatóbbá tétele, a 2007-2013-as költségvetés tételeinek áttekintése a roma lakosság integrációjának szemszögéből.

A fórum első rendezvényén előadást tart többek között Odile Quintin, az Európai Bizottság foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős főigazgatója, Hannes Swoboda, az Európai Parlament szocialista frakciójának alelnöke és Mohácsi Viktória, az EP liberális csoportjának magyar képviselője.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt