HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Miért szavazott nemmel Strasbourgban Mohácsi Viktória?

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Mohácsi Viktória
2004 December 17    Forrás: Népszabadság


Ez a cikk archív

Miközben Románia 2007-es EU-csatlakozása mellett foglalt állást csütörtökön az Európai Parlament, a magyar képviselok megosztottak voltak. Mohácsi Viktória, a liberális frakció tagja a romániai cigányok helyzete miatt demonstratív "nem" szavazatot adott le.

Hirdetmény

"Románia mielőbbi belépését én is támogatom, de demonstratív jelleggel ma nemmel szavaztam. Aggodalommal töltött el, amikor észrevettem, hogy az eredeti Moskovici jelentés nem foglalkozott érdemben a több mint kétmilliós romániai romák helyzetével" - áll a szabad demokrata képviselő sajtóhoz eljuttatott közleményében. - "Módosító indítványomat a saját frakcióm ugyan teljes mértékben támogatta, ugyanakkor a parlament képviselőinek többsége elutasította.

Álláspontom szerint minél jobban részletezi egy országjelentés a civil szervezetek által is sokat kritizált romák emberi jogi helyzetét, annál nagyobb a számon kérhetőség garanciája. Az Európai Uniónak határozott figyelemmel kell kísérnie a romák helyzetének alakulását az oktatás, lakhatás, egészségügy területén, és adott esetben segítséget nyújtani. Amennyiben nem lesz érzékelhető előrelépés ezen a téren, úgy a következő országjelentést sem fogadom el. Természetesen támogatom Románia csatlakozását, de csak akkor, ha ez minden állampolgár - így a romák - számára is valódi esélyt teremt."

Mohácsi végül leszavazott módosító indítványa szerint az EP-határozat felhívta volna Románia figyelmét, hogy "tegyen lépéseket a romák szociális helyzetének javítása érdekében", a kormány pedig "hathatós lépéseket a romák eredményes integrációja érdekében. Az oktatási szegregáció felszámolására, a foglalkoztatási mutatók javítására, valamint a lakhatási, egészségügyi és közszolgáltatási egyenlőtlenségek megoldására."Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt