2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Üzlet a roma ösztöndíj
2004. 11. 24. 00:00

Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (MACIKA) minden évben ösztöndíj-pályázatot ír ki roma diákoknak, akik általános iskolában, gimnáziumban vagy valamilyen felsőoktatási intézményben tanulnak.

A Magyarországi Cigányokért Közalapítvány (MACIKA) minden évben ösztöndíj-pályázatot ír ki roma diákoknak, akik általános iskolában, gimnáziumban vagy valamilyen felsőoktatási intézményben tanulnak. Az idei pályázatokra idén harmincegyezer diák pályázott ösztöndíjra.

Felmerült azonban a lehetősége annak, hogy nem romák is pályáztak.

Az egyik televíziós műsorban ugyanis látható volt egy egyetemen készült, rejtett kamerás felvétel, ahol nem roma diákok arról beszéltek: hogyan lehet jogtalanul ösztöndíjhoz jutni a közalapítványnál.

A szabálytalanságok felderítésére a kuratórium megerősítést kér a pályázóktól, ezért újra be kell nyújtani a diákoknak a roma civil szervezetektől illetve a roma kisebbségi önkormányzatoktól kapott ajánlásokat.

A MACIKA irodaigazgatója a Roma Sajtóközpontnak elmondta: a jogtalan pályázók ellen a budapesti és több megyei rendőr-főkapitányság is nyomoz, titkosszolgálati eszközökkel.

Dr. Lázók Anikó hozzátette: az első kifizetések így leghamarabb csak január 15-e után történnek.