HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kampányt indítottak a romákért

betűméret csökkentése betűméret növelése
2004 November 15    Forrás: HVG


Ez a cikk archív

Magyarországon a romák az egyik vesztesei a rendszerváltásnak. Ahhoz, hogy ez a helyzet megváltozzon, szociálpolitikai programokra, foglalkoztatási, oktatási, lakhatási és kifejezetten romaprogramokra van szükség - mondta Göncz Kinga, esélyegyenlőségi miniszter.

Hirdetmény

Program az Összetartó Társadalomért címmel országos kampány indult a romákkal szembeni türelem erősítése érdekében. A program PHARE-alapból, az előcsatlakozási támogatások utolsó hullámából valósul meg. A szakintézetek alkotta konzorcium három éves tervére 580 millió forintot különítettek el.

A programon belül helyet kap a kutatási rész, a kommunikációs kampány és a pedagógiai alprogram. A másik nagy elemét képezik az úgynevezett helyi tolerancia programok, amikre helyi kezdeményezésekkel lehet pályázni.

"Nem vitatkozni szeretnénk, hanem párbeszédet folytatni" - fogalmazta meg a november 12-én indult és főleg az érzelmekre ható országos médiakampány célját Teleki László romaügyi politikai államtitkár. Akkor lehet befogadó társadalmat teremteni, ha a nem roma emberek végre elismerik, hogy a magyarországi cigányságnak az oktatási és a foglalkoztatási területen nagy mértékű diszkriminációt kell elszenvednie - tette hozzá.

Az államtitkár várakozásai szerint egy év múlva mérőszámokkal tudják majd igazolni, hogy pozitív irányba változott a magyar társadalom nyitottsága a romákkal szemben.

Januárban indul a projekt kisiskolásokhoz szóló része. A tanárokat segédanyagokkal, szemléltető eszközökkel és továbbképzéssel segítik a diszkrimináció csökkentése érdekébe.

A december közepéig tartó médiakampány első hullámában a nyomtatott sajtóban, közterületi reklámfelületeken, ingyenes képeslapokon és a televíziós csatornákon lesznek láthatók az "érzelmekre ható" képek.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt